L. Linkevičius: ES neturi ateities, jeigu neįtrauks žmonių | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS: ES NETURI ATEITIES, JEIGU NEĮTRAUKS ŽMONIŲ

Lietuvai rengiantis minėti narystės Europos Sąjungoje (ES) 15-ąsias metines, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius perspėja, kad neįtraukusi žmonių bendrija neturės ateities.

„Jeigu žmonės manys, kad nuo jų niekas nepriklauso, ar tuo netikės, tai ir ateities nebus“, – LRT televizijai antradienį transliuotame interviu sakė L. Linkevičius.

Ministras pridūrė, kad norint ES toliau gyvuoti jai „reikės pastangų, reikės motyvacijos ir lyderystės“.

„Tikiu Europos ateitimi, iš tikrųjų tikiu tuo, tik noriu pridurti, kad ta šviesi ateitis nėra savaime suprantama“, – kalbėjo jis.

L. Linkevičius taip pat ragino siekti, kad Lietuvos narystės ES vaisiai būtų kiekvienam juntami.

„Statistinės lentelės arba Pasaulio banko reitingai (...), galime tuo didžiuotis, bet žmonės turi tą pajusti. Kad tai ateitų, reikia daugiau laiko ir pastangų“, – tvirtino Lietuvos diplomatijos vadovas.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas užsienio politikos klausimais Nerijus Aleksiejūnas Žinių radijui sakė, kad per 15 narystės ES metų Lietuva tapo patikima ir gerbiama partnere.

„Tas tikrai buvo užsitarnauta sunkiu ir nuosekliu darbu“, – teigė diplomatas.

Jis tvirtino, kad Lietuva padarė didelį šuolį pasaulio suvokimo ir mentaliteto prasme, o to nebūtų įmanoma pasiekti be Europos paramos.

Paprašytas pakomentuoti prezidentės turimą ES ateities viziją patarėjas teigė, kad norima „saugios, stiprios, klestinčios, vieningos, modernios ir solidarios Europos“ ir kiekvienam šiam punktui yra ką pasiūlyti.

Lietuva į ES įstojo 2004 metų gegužės 1 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Komsomolcas

Linelis gal papasakos mum kas tokie yra ERT AMUE ir TRILOG:)

taip

nebus magnolapo ir nieks nepridengs ir bus litxit nes jav neidomi eurobardakas nes pas juos dar didesnis plius dar kinai su ateiviais tai tik lieka kuri komplesinius i kokia sala kartu su ST.Tomu kuris ir ismokins kazakiskos isminties.....

Jarl

Politinis lavonas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS