L. Linkevičius: į krizę Baltarusijoje reikia reaguoti aktyviau | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS: Į KRIZĘ BALTARUSIJOJE REIKIA REAGUOTI AKTYVIAU

  • 12

Kadenciją baigiantis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ragina tarptautinę bendruomenę aktyviau reaguoti į politinę krizę Baltarusijoje.

Tokį kvietimą jis išsakė vykstančioje Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Ministrų tarybos sesijoje, praneša Užsienio reikalų ministerija (URM).

Pasak L. Linkevičiaus, tikslinga daryti spaudimą Baltarusijos de facto vadovybei ir reikalauti atsakomybės už sisteminius žmogaus teisių pažeidimus, padėti Baltarusijos pilietinei visuomenei ir režimo represijų aukoms.

Ministras daugiausia dėmesio skyrė komplikuotai saugumo situacijai ESBO regione.

„Tarptautinių susitarimų ignoravimas arba selektyvus jų įgyvendinimas, skaidrumo ir nuspėjamumo stoka saugumo srityje daro mūsų regioną vis labiau pažeidžiamu“, – pranešime sako L. Linkevičius.

Jis akcentavo ir ilgalaikius konfliktus – Rytų Ukrainos okupaciją, nelegaliai aneksuotą Krymo pusiasalį, įšaldytus konfliktus Sakartvele ir Kalnų Karabache, – ragindamas Rusiją įsitraukti į konstruktyvų jų sprendimą.

Ukrainos iniciatyva surengtoje diskusijoje besitęsiančios Krymo okupacijos tema ministras pabrėžė būtinybę šį klausimą išlaikyti tarptautinės bendruomenės akiratyje.

Gruodžio 3-4 dienomis vykstanti sesija yra kasmetinis renginys, kuriame tradiciškai apžvelgiama ir įvertinama ESBO veikla. Ministrų taryba yra svarbiausia ESBO politinių diskusijų ir sprendimų priėmimo institucija.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Tuoj broileris pradės karksėt dar labiau nei meitėlis kriuksėjo...

trenerisVytenis

Skirtingai nei Latvijos URM Edgars Rešetniks, pats tas, kuris dar po šiai dienai į Lietuvą įleidžia įvažiuoti Romano Bondarenkos žudikams: 12 kart pasaulio Kik-Tai bokso čempionui Dmitrijui Šaskutai ir Baltarusijos Ledo ritulio federacijos pirmininkui Dmitrijui Naskovui. Latviai jiems "persona non gratą" iš kart po R. Bondarenkos mirties paskelbė visam pasazuliui ir paskelbė jųjų telefoninius pokalbius, o Lietuvos gyventojai nieko apie tai net nežino.

LINKEVIČIAU,

Ko sėdi Lietuvoje ir orą gadini? Cichanovskają po pažastim ir varyk į Minską "tvarką daryti". Jau "pridarei" tvarkos Gruzijoje, Ukrainoje...padėk ir Baltarusijai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS