L. Linkevičius ketvirtadienį vyks į Ukrainą | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS KETVIRTADIENĮ VYKS Į UKRAINĄ

  • 3

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ketvirtadienį planuoja vykti į Ukrainą, kurioje nušalinus prezidento Viktoro Janukovyčiaus režimą formuojama nauja vyriausybė ir ruošiamasi pirmalaikiams prezidento rinkimams.

Ministras BNS antradienį sakė, kad naujo Ministrų kabineto patvirtinimas yra neatidėliotinas uždavinys, siekiant užsitikrinti tarptautinę finansinę paramą.

"Naujos vyriausybės atsiradimas atvertų galimybes greitai susitarti su finansų institucijomis dėl paramos. Žinome, kad padėtis yra labai dramatiška biudžeto požiūriu. Aišku, Tarptautinis valiutos fondas ir Europos Sąjunga privalo padėti", - teigė ministras.

Pasak jo, asociacijos ir laisvos prekybos sutarties pasirašymas išlieka darbotvarkėje: "Tikslai yra labai aiškūs - artimiausiu metu, kada Ukraina bus pasiruošusi, pasirašyti asociacijos susitarimą. Girdime, kad toks yra jų tikslas".

Po kelis mėnesius trukusių masinių protestų ir kruvinų susirėmimų sostinės gatvėse, Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius šeštadienį paryčiais pabėgo iš Kijevo.

Parlamentas nusprendė, kad nauji rinkimai vyks gegužės 25 dieną.

Dėl naujos nacionalinės vienybės vyriausybės suformavimo ketinama balsuoti ketvirtadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lietuvis

Muilo tegul nepamiršta pasiimti.....juk be jo nieko nesigaus.....

M

Ir dar būtinai tegul atsiprašo, kad ukrainiečių kalba Lietuvoje nėra valstybinė.

M

Būtinai tegul atsiprašo visų ukrainiečių, kad LDK neatsilaikė prieš Rusiją, ir todėl Ukraina dar nėra Europos sąjungoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS