L. Linkevičius: Lietuva neprieštarautų trumpam „Brexito“ pratęsimui | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS: LIETUVA NEPRIEŠTARAUTŲ TRUMPAM „BREXITO“ PRATĘSIMUI

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Lietuva būtų pasirengusi pritarti trumpam „Brexito“ termino pratęsimui, jei to paprašytų Jungtinė Karalystė.

Berlyne viešintis L. Linkevičius sakė antradienį šį klausimą aptaręs su Vokietijos užsienio reikalų ministru Heiko Maasu (Heiku Masu).

„Mūsų laikysena panaši – galime žiūrėti lanksčiau į techninio pratęsimo galimybes, jeigu to reikėtų. Jeigu būtų prašoma didesnių pratęsimų, reikėtų nagrinėti atskirai“, – BNS telefonu iš Vokietijos sakė L. Linkevičius.

„Suprantame, kad jiems nelengva, todėl žiūrime lanksčiai, bet kartu tikimės, kad ir iš Jungtinės Karalystės bus aiškumo, kurio vis dar nėra“, – pridūrė ministras.

Suprantame, kad jiems nelengva, todėl žiūrime lanksčiai, bet kartu tikimės, kad ir iš Jungtinės Karalystės bus aiškumo, kurio vis dar nėra.

Jungtinės Karalystės premjero Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) antradienį laukia du svarbūs parlamento balsavimai dėl „Brexito“, galintys nulemti, ar išliks reali galimybė įgyvendinti jo planus užtikrinti šalies išstojimą iš Europos Sąjungos iki spalio 31 dienos.

L. Linkevičius sakė su Vokietijos ministru taip pat kalbėjęs apie būtinybę išsaugoti glaudžius ryšius su JAV.

„Nepaisant pasitaikančių įtampų ir konfrontacijos klimato kaitos ar prekybos klausimais, įtempto dialogo saugumo srityje, mes privalome išsaugoti transatlantinius santykius“, – sakė ministras.

Pasak L. Linkevičiaus, susitikime taip pat aptartas ekonominis ir karinis bendradarbiavimas, padėtis Ukrainoje ir santykiai su Rusija.

L. Linkevičius antradienį Berlyne atidarė parodą „Smart Country Convention“ (SCC). Lietuva šiais metais yra šios parodos šalis partnerė.

Ministro teigimu, toks kvietimas rodo, kad Lietuvos pasiekimai skaitmeninių sprendimų srityje yra pripažįstami tarptautiniu mastu.

GALERIJA

  • L. Linkevičius: Lietuva neprieštarautų trumpam „Brexito“ pratęsimui
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

juk

tai garbe monarchams kad Lithuanian komsomolec pritaria siam britbardakui su visom pasekmem.......

blin.. kaip suprasti ?

"..L. Linkevičius sakė su Vokietijos ministru taip pat kalbėjęs apie būtinybę išsaugoti(?) glaudžius ryšius su JAV.?? Tas--- "kauno komsorgas"Turbut ir sapne gedoja-" ne rastanus s komsomolom.. budu ..vesno molodym..":)))

...

Kriu-kriu neprieštarauja, o mes?.. o ir - prie ko čia JAV besirūpinanti TIK savo rinkos apsauga?.. :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS