L. Linkevičius ragina ES ir JAV derinti pozicijas dėl Irano | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS RAGINA ES IR JAV DERINTI POZICIJAS DĖL IRANO

  • 8

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį paragino Europos Sąjungą (ES) ir Jungtines Valstijas derinti pozicijas dėl Irano susitarimo.

„Pirmiausia, mes turime priderinti pozicijas ir atitinkamai veikti koordinuojant veiksmus. Tai nuvestų prie tam tikros sėkmės“, – žurnalistams Briuselyje sakė L. Linkevičius, atvykęs į ES šalių užsienio reikalų ministrų posėdį.

2015-ųjų susitarimas turėjo apriboti Irano branduolinę programą mainais į sankcijų Teheranui atšaukimą.

Tačiau JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pernai paskelbė, jog Iranui nesilaikant sutarties Vašingtonas traukiasi iš sutarties, taip nuvildamas ją siekiančias išsaugoti įtakingiausias ES šalis.

Supykęs, kad sunkius laikus išgyvenanti šalies ekonomika nesulaukė sankcijų sušvelninimo, Iranas ėmėsi labiau sodrinti uraną ir taip išprovokavo naujų Vašingtono perspėjimų.

L. Linkevičius sakė, kad susitarimą siekiančios išsaugoti šalys turi nekurstyti įtampos ir nekelti abejonių dėl pasitikėjimo.

„Ypač Iranas, kai viena vertus, sako, kad nori išsaugoti (susitarimą), bet, kita vertus, didina sodrinamo urano kiekius“, – teigė ministras.

Paklaustas, kiek arti susitarimo žlugimo esama, jis atsakė: „Labai arti, deja“.

Irano susitarimas buvo pasirašytas baiminantis, kad Teheranas kuria branduolinį ginklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

klaunas

...

Ech: "Vašingtonas traukiasi iš sutarties, taip nuvildamas ją siekiančias išsaugoti įtakingiausias ES šalis. Supykęs, kad sunkius laikus išgyvenanti šalies ekonomika nesulaukė sankcijų sušvelninimo, Iranas ėmėsi labiau sodrinti uraną" - tai AR reikia suprast kad jankiai siekia neramumų Europoje?

gikas

Tu apie Lietuva galvok, o ten be taves apsieis... Kam dirbat ar suprantat?!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS