L. Linkevičius ragina Rusiją paleisti ukrainiečių režisierių O. Sencovą | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS RAGINA RUSIJĄ PALEISTI UKRAINIEČIŲ REŽISIERIŲ O. SENCOVĄ

Minint penktąsias ukrainiečių režisieriaus Olego Sencovo įkalinimo metines, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius paragino Rusiją paleisti kūrėją iš nelaisvės.

„Praėjo penkeri metai nuo tada, kai O. Sencovas, Ukrainos kino kūrėjas ir aktyvistas, buvo Kremliaus įkalintas dėl absurdiškų kaltinimų. Kartu su tarptautine bendruomene mes kartojame raginimą Rusijai paleisti Olegą ir kitus politinius kalinius iš Ukrainos“, – penktadienį tviteryje parašė ministras.

Rusijos teismas 2015-aisiais už teroro akto rengimą nuteisė aneksuotame Kryme suimtą O. Sencovą kalėti 20 metų. Lietuva ir kitos šalys teigia, kad šie kaltinimai sufabrikuoti dėl režisieriaus pilietinių iniciatyvų.

Pernai gegužę O. Sencovas paskelbė 144 dienų bado streiką ir pareikalavo, kad būtų paleisti visi Rusijoje sulaikyti ukrainiečiai. Streiko metu kolonijos medikai per lašelinę suleisdavo jam maistinių medžiagų.

Režisieriaus advokatas yra sakęs, kad dėl badavimo O. Sencovui diagnozuota širdies, kepenų ir inkstų sutrikimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jelena

Eigu Lietuva - demokratinė ir laisva valstybė, tai Palecki irgi galima paleisti į laisvę. Žmogus gali laukti sprendimo namuose.

Jelena

Ir dabar musų Lietuvą laisvą ir demokratinę? Labai atsiprašau už gramatinės klaidas. Pavartuojau vaistus akių gydyti. Ne labai matau komp.klaviatura.

Anonimas

Ir aR BABAI musų llettuva ir laisma,,, D\Deomoktainiai"... iR BA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS