Į Baltarusiją vykstančiam JAV kongresmenui pabrėžė Astravo AE grėsmę | Diena.lt

Į BALTARUSIJĄ VYKSTANČIAM JAV KONGRESMENUI PABRĖŽĖ ASTRAVO AE GRĖSMĘ

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį pabrėžė Astravo atominės elektrinės grėsmę Vilniuje viešinčiam ir į Baltarusiją po to vyksiančiam Jungtinių Valstijų įstatymų leidėjui.

L. Linkevičius su JAV Atstovų rūmų nariu Mike'u Quigley (Maiku Kvigliu) aptarė saugumo, energetikos klausimus, regiono aktualijas, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Apsikeista nuomonėmis apie situaciją Ukrainoje, santykius su Rusija. JAV kongresmenui taip pat pristatyta Lietuvos pozicija dėl Baltarusijoje statomos Astravo atominės elektrinės statybos saugos pažeidimų ir keliamų grėsmių“, – teigiama pranešime.

Ministras pabrėžė, kad Lietuva vertina aktyvų JAV vaidmenį užtikrinant šalies ir NATO rytinių sienų saugumą bei indėlį į kolektyvinę gynybą.

M. Quigley yra Demokratų partijos narys iš Ilinojaus. Jis priklauso JAV Atstovų Rūmų biudžeto paskirstymų komitetui, žvalgybos komitetui, energetikos ir aplinkosaugos koalicijai.

Po apsilankymo Vilniuje JAV kongresmeno delegacija vyks į Baltarusiją.

Lietuva siekia didesnio amerikiečių karinio buvimo regione ir yra importavusi amerikietiškų suskystintų gamtinių dujų, abiejų šalių vyriausybės kritikuoja dujotiekį „Nord Stream“, kuriuo Vokietijai tiekiamos rusiškos dujos, apeinant Ukrainą, Lenkiją ir Baltijos šalis.

GALERIJA

  • Į Baltarusiją vykstančiam JAV kongresmenui pabrėžė Astravo AE grėsmę
  • Į Baltarusiją vykstančiam JAV kongresmenui pabrėžė Astravo AE grėsmę
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Na taip.

komsorgui tas astravas kap rakštis subinėj. Loja ir loja ant kiekvieno kampo ir vis daugiau lojančių ieško

o

jiem abiem po.....h...i 1 pagal uzsakyma pakeliaus nemokamai kitas paplepes pagal pagal sena visu pageidavima ir parodys kad /dirba/ nors zino kad tuscios kalbos nes tas kuris griz jam dzin ta AES ......

kaip drysta

aptarinet privacia energetika kuri yra privaciuose uabuose ,dzauikites is ju gaunamais pvm ir akcizais, nuo kuriu biudzetas nedideja,beda 141 nam kai viska prixvatino,bet malonu kai ju saskaitos is to dideja,o valstybes mazeja,tokia politika .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS