L. Linkevičius su JAV kongresmenu aptarė situaciją Baltarusijoje | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS SU JAV KONGRESMENU APTARĖ SITUACIJĄ BALTARUSIJOJE

  • 6

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius su Jungtinių Valstijų Atstovų rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininku Eliotu L. Engeliu aptarė situaciją Baltarusijoje bei Ukrainoje.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, pokalbyje telefonu ministras taip pat kalbėjosi apie santykius su Rusija.

L. Linkevičius pabrėžė, kad pastarųjų dienų įvykiai Baltarusijoje yra „svarbūs visai Europai ir pasaulio demokratinei bendrijai“, todėl būtina vieninga bei efektyvi Europos Sąjungos ir transatlantinės bendruomenės reakcija.

„Svarbu padėti Lietuvos kaimynei išbristi iš politinės krizės, remti pilietinę visuomenę, apsaugoti taikius, permainų po suklastotų rinkimų reikalaujančius demonstrantus nuo brutalių Minsko režimo represijų“, – teigė ministras.

Pasak ministerijos, L. Linkevičius su pašnekovu sutarė, kad efektyvi parama saugumo ir gerovės siekiančioms Rytų kaimynėmis gali būti efektyvi, kai Europos Sąjunga bei transatlantiniai partneriai veikia išvien bei sutarė ir toliau koordinuoti veiksmus šiuo tikslu.

Su JAV Atstovų rūmų nariu taip pat aptartas būsimas JAV karių dislokavimas Lietuvoje,  draudimas su „Hezbollah“ siejamiems asmenims atvykti į Lietuvą ir kiti aktualiausi užsienio ir saugumo politikos klausimai. E. L. Engelis pažadėjo ir toliau nuosekliai skirti dėmesį Baltijos regiono saugumo klausimams.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Komsorge

tai gavai išrišimą ar ne?

taigi

Nauji šeimininko nurodymai ir neatsakytas klausimas - kur padėjai dolerius skirtus perversmui, rezultato nėra :)

Isivaizduoju kongresmeno lygi

Jei sis aptarineja klausimus su Kauno komsomolcu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS