L. Linkevičius susitiko su Nyderlandų užsienio reikalų ministru | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS SUSITIKO SU NYDERLANDŲ UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRU

Dvišalius santykius, situaciją Baltarusijoje ir Ukrainoje, santykius su Rusija, saugumo padėtį regione, Europos Sąjungos (ES) darbotvarkės klausimus užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius aptarė su Lietuvoje viešėjusiu Nyderlandų užsienio reikalų ministru Stefu Bloku.

„Vertiname Nyderlandų karių dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų batalione ir oro policijos misijose", - sakė L. Linkevičius, dėkodamas kolegai už Nyderlandų indėlį užtikrinant Lietuvos ir viso regiono saugumą.

Kalbėdamas apie situaciją Baltarusijoje, ministras pažymėjo, kad šiuo metu yra labai svarbu palaikyti teisėtus baltarusių reikalavimus dėl laisvų ir sąžiningų rinkimų surengimo, ES mastu būtina priimti sprendimus dėl išplėstinių sankcijų taikymo Baltarusijos režimo atstovų atžvilgiu.

Vizito Lietuvoje metu Nyderlandų užsienio reikalų ministras dalyvavo Kaune vykusiame Čijunės Sugiharos metams pažymėti skirtame renginyje, susitiko su Baltarusijos opozicijos atstove Sviatlana Tsichanouskaya ir NATO priešakinėse pajėgose tarnaujančiais olandų kariais, aplankė NATO pajėgų integravimo vienetą.

 

GALERIJA

  • L. Linkevičius susitiko su Nyderlandų užsienio reikalų ministru
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS