L. Savickas palieka „valstiečių“ frakciją Seime | Diena.lt

L. SAVICKAS PALIEKA „VALSTIEČIŲ“ FRAKCIJĄ SEIME

Seimo narys Lukas Savickas palieka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime.

„Vakarykštė diena ir vakaras buvo tiesiog gėdingi. Holokausto simboliai, inscenizuoti getai bei kartuvės prie Martyno Mažvydo bibliotekos, kuriuos sveikina mano dabartinės frakcijos kolegos, man yra nesuvokiami. Jie tikrai nekviečia atviro dialogo“, – savo feisbuko paskyroje rašo L. Savickas.

„Riaušių išvakarėse LVŽS, raginusi „nutraukti nepasiskiepijusių žmonių nuo COVID-19 diskriminaciją“, net ir šiandien neatsitraukia – siunčia sveikinimus „Tautai, atėjusiai apginti savo valstybės ir Laisvės“ ir konstatuoja, kad „Tauta aklai nepaklus prievartos ideologijai ir netarnaus valdžiai“. Tai – ne tik man nesuvokiami, bet ir milžinišką gėdos jausmą keliantys teiginiai“, – taip pat pažymi jis.

Holokausto simboliai, inscenizuoti getai bei kartuvės prie Martyno Mažvydo bibliotekos, kuriuos sveikina mano dabartinės frakcijos kolegos, man yra nesuvokiami.

Politikas akcentuoja, kad daugybėje situacijų galima politikuoti, oponuoti bei kritikuoti, bet visada būtina įsivertinti, ar toks elgesys neperžengia ribų. Jo teigimu, kiekvieno politiko sąžinės reikalas – savo veiksmus įsivertinti potencialaus poveikio savo valstybei šviesoje.

Vis tik L. Savickas atkreipia dėmesį, kad Vyriausybė tikrai nepadarė visko, kad vakcinacija vyktų sklandžiai.

„Užliūliuota gyventojų aktyvumo Vyriausybė patikėjo, kad jokių aktyvių veiksmų nereikės, o ministras Dulkys tik dabar kartkartėmis prisiruošia išvykti į regionus. Ir tai daro vis dar vengdamas tiesioginio darbo su žmonėmis, vengdamas paneigti nepagrįstas baimes ir tiesiog neatranda to meduolio, kuris būtų paskatinęs skiepytis“, – feisbuke rašo L. Savickas.

„Tada griebiamasi botago. O ir tas iškomunikuojamas nevykusiai, permetant atsakomybę šeimos gydytojams, autobusų vairuotojams bei parduotuvių apsaugininkams. Toks informacijos vakuumas ir baimė žiūrėti oponentams į akis sukuria erdvę reikštis celofanams, Uspaskich ir kitiems baimių kurstytojams. Ko jau ko, bet sąmokslo teorijų Lietuvai šiandien reikia mažiausiai“, – taip pat atkreipia dėmesį jis.

L. Savickas akcentuoja, kad sutikęs su LVŽS eiti į rinkimus, kai buvo kalbama apie Vyriausybės darbų tęstinumą.

„Šiuos tikslus aktyviai gyniau ir debatų metu, kuriuose partijos vadovybė prašė atstovauti. Deja, nuo rudens viskas krypsta tik sąmokslo teorijų kurstymo, bandymų rinktis pigius populiarumo taškus bei radikalizavimosi kryptimi“, – teigė L. Savickas.

„Negaliu suvokti, kaip gali derėti mokslu pagrįstas Aurelijaus Verygos vertinimas su pono Kepenio bei pono Ąžuolo platinamomis teorijomis apie mistinius gyvūnėlius kaukėse, keisčiausius vakcinų poveikius bei pasaulinį sąmokslą prieš sveikuolius. Tuo labiau - nenoriu būti tapatinamas su tokiais absurdais“, – taip pat rašė jis.

Politikas teigia nebematąs galimybės toliau darbuotis LVŽS frakcijos sudėtyje. Todėl prasidėjus artimiausiai Seimo sesijai, teigia atliksiąs tam būtinus formalumus.

„Suprantu, kad ponas Karbauskis, ponia Širinskienė ir kiti aktyvūs sąmokslo teorijų kūrėjai viešumoje plėtos keletą naratyvų. Kad jiems būtų lengviau, iš karto pabandau apibendrinti, sutaupysiu laiko: „Savickas parsidavė konservatoriams“, „Jis visada buvo liberalas“, „Viskas dėl homoseksualų partnerystės įteisinimo“, „Tai sąmokslas prieš tradicines vertybes ir vienintelius jų gynėjus“... Daugiau absurdiškų citatų nesugalvoju, bet esu įsitikinęs, kad partijos vadovybės žiedas tikrai sugalvos jų dar daugiau ir dar įvairesnių“, – rašė jis.

S. Skvernelis: matyt, ne jis pirmas, ne jis paskutinis

Seimo opozicijos lyderis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narys Saulius Skvernelis, reaguodamas į Seimo nario L. Savicko sprendimą trauktis iš LVŽS frakcijos, teigia, kad greičiausiai tai ne pirmas ir ne paskutinis tokį sprendimą priėmęs frakcijos narys. Vis tik politikas teigia kol kas pats jokio apsisprendimo dėl tolesnės ateities LVŽS frakcijoje nesąs priėmęs.

„Kiekvienas mes priimame sprendimus patys. Ir Lukas tam tikrą signalą gavo jau, matyt, po to, kai jie balsavo už vadinamąjį Partnerystės įstatymą – kas bus, jeigu bus, nors tai buvo tik pateikimo stadija. Na, ir, matyt, vakar dienos įvykiai tikrai ne vienam mūsų kelia minčių įvairiausių. O Lukui tai turbūt subrandino tokį sprendimą“, – Eltai teigė S. Skvernelis.

„Gaila, bet, aš manau, kad mes tikrai dar kartu su Luku dirbsime ranka rankon“, – pridūrė jis.

Toks yra gyvenimas: žmonės renkasi, žmonės apsisprendžia, žmonės vertina, kaip jaučiasi. Aš irgi po vakar dienos gana prastai jaučiuosi.

Politikas teigia, kad L. Savicko sprendimas jam tikrai nebuvo netikėtas.

„Netikėtas sprendimas tikrai nebuvo, kadangi iš tikrųjų tos diskusijos, svarstymai, ką darom, kaip darom, kaip toliau elgiamės, jos jau vyksta turbūt ne pirma savaitė, neslėpsiu“, – sakė S. Skvernelis.

„Lukas priėmė sprendimą ir, manau, kad jis tikrai seniai brandintas buvo, nes tikrai ne vienas žmogus jaučiasi taip keistai“, – sakė jis.

Vis tik S. Skvernelis teigia, kad kol kas labai sunku spėlioti, kiek Seimo narių taip pat gali priimti sprendimą palikti LVŽS frakciją.

Paklaustas, ar taip pat nesvarsto apie sprendimą trauktis iš LVŽS frakcijos, S. Skvernelis leido suprasti, kad kol kas sprendimo nėra priėmęs. Vis tik politikas akcentavo, kad priėmęs vienokį ar kitokį sprendimą visų pirma juo pasidalintų su LVŽS frakcijos Seime kolegomis.

„Kai tu priimi sprendimą, jį ir paskelbi. Aš kol kas nieko neskelbiu, tai dėl to toks ir atsakymas yra. O jei bus sprendimas, tai bet kokiu atveju yra mano kolegos frakcijoje, yra tas pats Ramūnas (Karbauskis – ELTA) mano kolega ir tikrai nesinorėtų, kad jie apie tokius žingsnius sužinotų iš kokios nors viešos erdvės, jeigu jie ir būtų“, – sakė S. Skvernelis.

„Supraskime, tie ketveri metai, kai buvome kartu visi ir dirbome kartu, prisiėmėme atsakomybę, kurią mums buvo patikėję rinkėjai, jie buvo. Ir nesvarbu, kas mano gyvenime įvyktų, politikoje negali nuspėti, bet absoliuti dauguma tiek frakcijos narių, kurie yra Seime, tiek ir partijos bendruomenė, tiek pats R. Karbauskis padarė daug valstybei. Ir ta pagarba abipusė, manau, bet kokiu atveju ji išlieka ir išliks, nepaisant, kas ten kur išeis ar nueis“, – sakė S. Skvernelis.

Vis tik politikas neslėpė, kad po vakar dienos neramumų prie Seimo jaučiasi prastai.

„Toks yra gyvenimas: žmonės renkasi, žmonės apsisprendžia, žmonės vertina, kaip jaučiasi. Aš irgi po vakar dienos gana prastai jaučiuosi“, – pripažino S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

dedi seimuno mandata kury gavai

is LVZS partijos ..ir eik nax.....Savickai y visas keturias puses.....

na ir puiku atsisijoja pelai nuo grudu LVZS

partijoj .. palieka scviskai, skverneliai ,tomilinai ,maldeikienes --siu politiniu prostituciu vieta pas konservatdegeneratus arba LGBT agrastus.... manau daugiau TAUTA JU NIEKADOS IR NIEKUR NEBERINKS

Zita

Teisingai, protingi pas valstiečius netinka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS