A. Landsbergienė – apie gandus: ar byra santuoka ir ar ketina emigruoti? | Diena.lt

A. LANDSBERGIENĖ – APIE GANDUS: AR BYRA SANTUOKA IR AR KETINA EMIGRUOTI?

  • 75

Socialinių mokslų daktarė, „Vaikystės sodo“ ir „Karalienės Mortos mokyklos“ tinklų įkūrėja, užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio žmona Austėja Landsbergienė apsilankė LRT radijo laidoje „Pas Nemirą“ ir kalbėjo ne tik opiomis temomis apie švietimą, bet ir pakomentavo sklandančius gandus. 

„Dar mokykloje pasakiau, kad neturėsiu vaikų, kol neapsiginsiu disertacijos, ir ją apsigyniau, kai visi keturi vaikai jau buvo gimę, todėl labai atsargiai vartoju žodį „niekada“, – paklausta, ar tiesa, kad ketina parduoti savo verslą, sakė A. Landsbergienė.

Ji patikino, kad dabar tokių planų neturi.

Į jos įkurtus darželius ir mokyklas patekti nėra paprasta, nors mokslas mokykloje kainuoja 700-800 eurų per mėnesį. Kas dedasi su mūsų švietimo sistema? „Kai nežinai, kur eini, koks skirtumas, kokiu keliu eiti“, – sakė laidos pašnekovė.

Pokalbio pabaigoje A. Landsbergienė nevengė atsakymo apie sklandančias kalbas, jog jos šeimą ištiko krizė.

„Seimo nariai pradėjo garsiai kalbėti apie jūsų ir sutuoktinio pašlijusius santykius. Ir, kad jūs nebesate pora, ir dar daug. Kiek yra tiesos?“ – paklausė laidos vedėja Nemira Pumprickaitė. 

„Nėra“, – juokėsi pašnekovė.

Ar šeima ruošiasi išvykti iš Lietuvos? „Ne, nesiruošia“, – juokėsi moteris.

„Bet nekilnojamojo turto įsigijot (užsienyje, aut.past.), ar čia ir gandas?“ – klausė vedėja.

„Ne, ne gandas. Čia tiesa, – paklausta, ar įsigijo pati A. Landsbergienė, pašnekovė patvirtino. – Taip. Čia nebus mokykla, tiesiog tai yra vieta, kuri yra, na, žinote, vieni turi sodybą, kurioje jaučiasi labai laimingi, tai tiesiog mes ir turime vietą, kurioje galime ištirpti ir būti visiškai savimi. Ir pasiilsėti, kas mums yra labai svarbu.“

Rašyti komentarą
Komentarai (75)

Tokie štai

Valdantieji švogerių krašte

Paregėjęs

Pasirodo gyvename pačioje baisiausioje ir blogiausioje šalyje pasaulyje.

Nelaisvis

Jo liandsbergiai pavogė iš mūsų laisvę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS