Lenkų rinkimų akcijos parlamentarai Seime jungsis prie „valstiečių“? | Diena.lt

LENKŲ RINKIMŲ AKCIJOS PARLAMENTARAI SEIME JUNGSIS PRIE „VALSTIEČIŲ“?

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) parlamentarai Seime svarsto jungtis prie „valstiečių“ frakcijos, taip sudarant galimybes šiai politinei jėgai kelti kandidatą į opozicijos lyderius, sako buvusi vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Politikė kartu leidžia suprasti, kad šiuo metu Seimo mandatą turintys LLRA-KŠS nariai atsargiai vertina kai kurių Mišriai Seimo narių grupei priklausančių parlamentarų brandinamas galimybes sukurti dar vieną frakciją Seime.

„Sudaryti iš dabar mišriai Seimo narių grupei priklausančių parlamentarų frakciją nėra taip paprasta, nes kai kurie Seimo nariai nėra savarankiškai išsikėlę rinkimuose ir turi savo partijų programas ir yra neatsiejami nuo savo partijų. Tad būtų nelengvas procesas sudaryti tokią frakciją, kuri dirbtų iš vien“, – LRT radijui sakė R. Tamašunienė.

Pasak politikės, trys mišrioje Seimo narių grupėje esantys LLRA-KŠS  nariai svarsto ir kitą kelią – jungtis prie gausiausios „valstiečių“ frakcijos, taip uždegant žalią šviesą jai iškelti opozicijos lyderį ir įgyti dar vieną poziciją Seimo valdyboje.

Tas procesas vyksta, kalbamės ir įvairių kelių ieškome. Aš taip pat manau, kad opozicijos lyderis nėra išgalvotas personažas ir parlamente užtikrinti Seimo mažumos teises ši figūra yra labai svarbi.

„Tas procesas vyksta, kalbamės ir įvairių kelių ieškome. Aš taip pat manau, kad opozicijos lyderis nėra išgalvotas personažas ir parlamente užtikrinti Seimo mažumos teises ši figūra yra labai svarbi (...). Tačiau šiuo metu yra ir kita galimybe, kad viena didelė opozicinė frakcija, turėdama 1/ 2 Seimo mažumai priklausančių Seimo narių, deleguotų (nuo savęs – ELTA) opozicijos lyderį į valdybą“, – teigė R. Tamašunienė.

Politikė tikino, kad kaip tik šiuo metu galimybė, jog prie LVŽS frakcijos prisijungtų mišrioje Seimo narių grupėje esantys LLRA-KŠS atstovai, yra svarstoma.

„Mes neatmetame ir galvojame. Tačiau čia reikėtų ir partijos sprendimų: tarybos, yra Statutas, ir mes turime jo laikytis. Tokia diskusija vyksta“, – teigė ji, pažymėdama, kad pavasarį į šiuo metu keliamus klausimus dėl opozicijos lyderio turėtų būti atsakyta.

„Pavasariui atėjus vis tiek didžioji frakcija judės ir burs. Įsivaizduoju, kad bus sudėtinga, bet, man atrodo, kažkoks pokytis įvyks“, – teigė  R. Tamašunienė.

Nepavykstant rasti sutarimo tarp opozicinių partijų, „valstiečių“ frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė neslepia, kad žvalgosi kelių parlamentarų, kurie, papildę jos vedamos frakcijos gretas, leistų „valstiečiams“ įgyti dar vieną Seimo vicepirmininko postą. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijai Seime trūksta dviejų narių, kad jie galėtų deleguoti kandidatą į Seimo opozicijos lyderio pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

kaip

matome kai Valinskas pajud ino tomasevsky tai visi lenkai pradejo surmuliuot neskaitant bergklano atsirado nagla /gerosvalios/ panecka ir yra prielaida ar nenorima prisimint pilsudskio zygi i /nase wilno/ buktai jems varsuvos permaza ir matosi patys prasosi dievo bausmes uz savo izuluma?...

Orakulas

Didesnio "zapadlo" neįmanoma sugalvoti. Įdomu, kuo pažaliavusių gandragalvių kolchoznykų vadas papirko koloradnykus (nekalbu apie lenkus apskritai, o tik apie komunistuojančius looserius tomaševskininkus), nes šiaip jau jiems būtų nevisai pakeliui. Anksčiau neadekvačiu santykiu papirkinėjo portfeliais. Kuo dabar? Rotuojama opozicijos lyderio kėde?

Buvęs komunistas

Koloradininkai bučiuosis su karbauskyno tvartu ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS