L.Graužinienė: Lietuva siųs 15 parlamentarų stebėti rinkimų Ukrainoje | Diena.lt

L.GRAUŽINIENĖ: LIETUVA SIŲS 15 PARLAMENTARŲ STEBĖTI RINKIMŲ UKRAINOJE

Stebėti spalio pabaigoje vyksiančių Ukrainos parlamento rinkimų Lietuva siųs 15 Seimo narių, sako susitikime su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka penktadienį dalyvavusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Yra apsispręsta dėl 15 Seimo narių iš viso“, - BNS šeštadienį sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

L.Graužinienė tvirtino, jog šis klausimas buvo aptartas penktadienį Kijeve vykusiame susitikime su P.Porošenka, kuriame taip pat dalyvavo Lenkijos, Švedijos, Airijos parlamentų pirmininkai bei Danijos parlamento vicepirmininkas.

„Prezidentas taip pat informavo apie dabartinę situaciją, apsikeitėme nuomonėmis, kolegos parlamentų vadovai išsakė ir savo parlamentų poziciją. Jos yra panašios, visos yra remiančios bendrą Europos Sąjungos politiką“, - sakė L.Graužinienė.

Į Ukrainą iš Lietuvos planuojama deleguoti Seimo narius, kurie priklauso Seimo delegacijai Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos Parlamentinėje Asamblėjoje, Parlamentinei grupei už Gruzijos, Ukrainos, Azerbaidžano ir Moldovos teritorinį vientisumą, frakcijų atstovus.

„Funkcija bus rinkimų stebėjimas - taip, kaip ir prašoma iš kiekvienos Europos sąjungos valstybės parlamentų. Taip, kaip buvo per parlamento rinkimus, analogiškai tai bus daroma ir dabar“, - sakė Seimo pirmininkė.

Pirmalaikiai Ukrainos Aukščiausiosios rados rinkimai vyks spalio 26 dieną.

P.Porošenka penktadienį išplatino kreipimąsi į parlamentų vadovus, kuriuo prašo padėti Ukrainai išvengti humanitarinės katastrofos, taip pat prašo plėtoti „ekonominį ir karinį-techninį bendradarbiavimą“. Kreipimęsi taip pat prašoma atsiųsti savo stebėtojus rinkimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gafas

Manau kad si moteris kisa nosi ne i savo reikalus...uztenka visokiu problemu Lietuvoje ,kurias reikia nedelsiant spresti , manau, kad Lietuvos pilieciai seimo narius rinko savo salies problemu sprendimui ir vadovavimui o ne Ukrainos,todel vykti i Ukraina menau neturetu teises......

NA JAU

Be musu nera kam stebėti,,, ubagu salys

SUSIJUSIOS NAUJIENOS