Liberalai apie „valstiečių“ siūlymą: artėjame policinės valstybės link | Diena.lt

LIBERALAI APIE „VALSTIEČIŲ“ SIŪLYMĄ: ARTĖJAME POLICINĖS VALSTYBĖS LINK

  • 12

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kelių „valstiečių“ pasiūlymą numatyti baudžiamąją atsakomybę tais atvejais, kai moteris priverčiama darytis abortą, vertina kaip besitęsiantį artėjimą policinės valstybės link.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklausiantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, „valstietės“ parlamentarės Asta Kubilienė ir Vida Ačienė įregistravo Baudžiamojo kodekso pataisas, numatančias laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki trejų metų tiems, kurie, panaudodami psichinę prievartą, privers nėščią moterį darytis abortą.

„Valstiečiai“ jau prisižaidė su marihuanos kriminalizavimu tiek, kad laužomi jaunų žmonių gyvenimai.

„Tokią iniciatyvą vertinu tik kaip dar vieną žingsnį policinės valstybės link. „Valstiečiai“ jau prisižaidė su marihuanos kriminalizavimu tiek, kad laužomi jaunų žmonių gyvenimai. Dabar jau norima kriminalizuoti ir abortus. Iš autorių argumentų matyti, kad jie nelabai svarstė, kaip tai bus nustatoma ir kokias pasekmes atneš. Lygiai taip pat, kaip ir su baudžiamąja atsakomybe dėl marihuanos“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Liberalės teigimu, nors abortų klausimas yra jautrus ir skaudus sprendimas, valstybė neturėtų savivaliauti reguliuojant šį klausimą.

Taip, abortai yra labai skaudus sprendimas. Bet nustokime savivaliauti šioje srityje, nepaverskime valstybės prievaizdu, kurio žmonės pradės bijoti”, – apibendrino politikė.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkės A. Kubilienės teigimu, liberalė neteisingai interpretuoja jos rengtą pataisą.

„Labai stebina Viktorijos Čmilytės-Nielsen pasisakymas, kadangi iš tikrųjų liberalai visada pasisakydavo už lygias galimybes, moterų teises ir pan. Savo įstatymo projektu aš kalbu ne apie abortų uždraudimą, kalbu apie moters teises, apie tai, kad ji neturi patirti jokios prievartos – nei fizinės, nei psichologinės“, – BNS pabrėžė politikė.

„Mes kalbame ne apie abortus, mes kalbame apie psichologinį smurtą, kurį patiria moteris“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Kis kis,prasom pareiksti ka nors isradingo ir nenuobodaus.

Kis

Kokie jus nuobodus ir neisradingi?

Klaustukas

Tikrai kad šį kartą ponia iš liberalistų nudardėjo,kaip liaudis sako,nei į tvorą nei į mietą,kažkaip neatrodė kad tokia beraštė.Didelis minusas visai jų kompanijai,be reikalo artėjant rinkiminei kompanijai.O atrodė esantys sveiko proto dešinieji.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS