Liberalė V. Čmilytė-Nielsen atmetė pasiūlymą tapti Seimo pirmininke | Diena.lt

LIBERALĖ V. ČMILYTĖ-NIELSEN ATMETĖ PASIŪLYMĄ TAPTI SEIMO PIRMININKE

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį patvirtino, kad kvietė Liberalų sąjūdžio vadovę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dalyvauti Seimo pirmininko rinkimuose ir žadėjo jai frakcijos paramą.

R. Karbauskis sakė, kad tokį pasiūlymą pateikė vertindamas jos kompetenciją.

„Siūliau jai dalyvauti Seimo pirmininko rinkimuose“, – BNS ketvirtadienio vakarą sakė R. Karbauskis.

„Aš sakiau jai, kad pas mus frakcijoje ir tikriausiai kitose frakcijose būtų didelis palaikymas jos kandidatūrai. Ji labai ryški galima kandidatė, aišku, kad tikrai galėtų būti puiki Seimo pirmininkė“, – pridūrė „valstiečių“ lyderis.

Jis teigė, kad V. Čmilytė-Nielsen paramos būtų sulaukusi ir tuo atveju, jei liberalai nesijungtų prie valdančiosios daugumos.

„Niekada nebūčiau šnekėjęs su Liberalų sąjūdžio frakcijos ir partijos vadovu, jei tai nebūtų V. Čmilytė. Aš žiūriu į ją kaip į asmenybę, tai verta pagarbos asmenybė“, – kalbėjo R. Karbauskis.

V. Čmilytė-Nielsen BNS sakė, kad R. Karbauskis antradienį jo iniciatyva vykusiame susitikime žadėjo daugumos paramą jos kandidatūrai tapti Seimo pirmininke.

Postai ar aukštos pozicijos Seime yra antraeiliai dalykai ir tai nėra mano prioritetas.

Anot V. Čmilytės-Nielsen, ji pasiūlymo atsisakė, nes nenori, jog frakcija taptų įrankiu sprendžiant valdančiųjų problemas.

„Postai ar aukštos pozicijos Seime yra antraeiliai dalykai ir tai nėra mano prioritetas. Todėl, pasitarusi su savo frakcijos nariais, nutariau atsisakyti man pasiūlytos Seimo pirmininko pozicijos“, – teigė liberalų lyderė.

R. Karbauskis ne kartą ragino Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį trauktis iš pareigų ir šį postą užleisti Lietuvos socialdemokratų darbo partijos kandidatui, bet parlamento vadovas savo noru atsistatydinti nesutinka.

V. Pranckietis šį mėnesį pasitraukė iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos.

Seimo pirmininkas parlamente renkamas slaptu balsavimu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Rasa

ZMONES SKAITYKIT TARP EILUCIU SIRINSKIENE SU KARBAUSKIU ATSIKLAUPE PRASE CMILITE ATEIT VADOVAUT SEIMUI GAL IR GABRIO PRASE O GAL KARBAUSKIS PAJUOKAVO TAI CMILITE SUSUREIKSMINO IS LAIMES GREICIAU VASARA SNIGTI PRADES NEGU TOKIE BEMOKSLEI BERASCIAI VALDYS LIETUVA

onute

NETIKIU KAD KARBAUSKIS SIA KVAILA BOBA RIMTAI SIULYTU KAS CIA SUKURE SI STRAIPSNI MATYT NOREJO NUTEIKTI KARBAUSKIO RINKEJUS PRIES JI JUK TAI KAUNO DIENA LANSBERGINE

Gal susišukuos kada

Jezusmaaarija, nu sušukuokit ją kada nors
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS