Liberalų sąjūdžio frakcija siūlo įvesti „migranto krepšelį“ | Diena.lt

LIBERALŲ SĄJŪDŽIO FRAKCIJA SIŪLO ĮVESTI „MIGRANTO KREPŠELĮ“

Antradienį Seimui susirinkus į neeilinę sesiją spręsti su nelegalių migrantų krize susijusių klausimų, Liberalų sąjūdžio frakcija siūlo ypač didelį dėmesį skirti Vyriausybės ir savivaldybių bendradarbiavimui. Taip pat svarstyti galimybę įvesti „migranto krepšelį“ ir padidinti Valstybės sienos apsaugos tarnybos pajėgumus.

„Iš savivaldos girdime, kad nėra aiškaus plano, trūksta koordinavimo ir komunikacijos, sprendžiant dėl nelegalių migrantų antplūdžio susidariusią ekstremalią situaciją. Merai supranta, kad padėtis įtempta, tačiau Vyriausybė turėtų būti aktyvesnė stebėdama situaciją savivaldybėse, reikėtų aiškiai komunikuoti, kad bus kompensuojamos patirtos išlaidos“, – sakė Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Ričardas Juška.

Liberalų sąjūdžio frakcija siūlo svarstyti „migranto krepšelį“, kuris keliautų savivaldybėms, nusprendusioms prisiimti pabėgėlius. Toks „krepšelis“ veiktų kaip kompensacinis mechanizmas dėl nelegalių migrantų papildomas išlaidas patiriančioms savivaldybėms.

Manome, kad „migrantų krepšelis“ galėtų būti tam tinkamas mechanizmas.

„Vyriausybė reikalauja iš savivaldybių įgyvendinti funkcijas migrantų krizei suvaldyti, todėl turi būti garantuotas finansavimas joms atlikti, nereikalaujant iš savivaldybių tai vykdyti savo lėšomis. Manome, kad „migrantų krepšelis“ galėtų būti tam tinkamas mechanizmas“, – sakė liberalas R. Juška.

Anot politiko, situacija sudėtinga, nes kyla ne tik administracinių problemų. Jei pabėgėliai užtruks Lietuvoje – būtina padaryti išsamius sveikatos tyrimus, kad būtų užtikrinta ligų prevencija. Problema yra ir negebėjimas išskirstyti pabėgėlius, nes būtina atkreipti dėmesį į kultūrinius skirtumus bei aktyviai bendrauti su vietos bendruomenėmis, kur yra apgyvendinami migrantai, paaiškinti esamą situaciją ir suteikti visą reikalingą informaciją gyventojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Ricardai, rink is seimunu krepseli migrantams apmoketi keliones namo. Mums tokiu atejunu nereikia. Nenoriu, kad ateityje mano palikuoniai taptu musulmonais. Jie sito ir nori. Nebuk bukagalvis, pajudink smegenis. Mastyk, jeigu tave kas kas isrinko negalvodami.

is lybersosiniu variugu atimt ju isvogtus

is valstybes ir tautos milijardus ir sureguliuot visus krepselius....

!

Didinkit mokinių krepšelį, suteikite visiems Lietuvos mokiniams nemokamą maitinimą, pratybas prie vadovėlių, kitas nemokamas priemones. Mūsų vaikais reikia rūpintis.Mūsų Lietuvos ateitimi ir gerbūviu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS