Lietuva išplėtė rusų „juodąjį sąrašą“ dėl agresijos Kerčės sąsiauryje | Diena.lt

LIETUVA IŠPLĖTĖ RUSŲ „JUODĄJĮ SĄRAŠĄ“ DĖL AGRESIJOS KERČĖS SĄSIAURYJE

Lietuva penktadienį išplėtė Rusijos piliečių „juodąjį sąrašą“ dėl incidento Kerčės sąsiauryje, kai Rusija sulaikė tris ukrainiečių laivus.

Užsienio reikalų ministerijos siūlymu sprendimą priėmė Migracijos departamentas.

„Sprendimas priimtas“, – BNS sakė departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

Nei URM, nei Migracijos departamentas sąrašo turinio nekomentuoja, bet diplomatiniai šaltiniai BNS sakė, kad į „juodąjį sąrašą“ įtraukta 20 asmenų.

Užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad „siūlo taikyti ribojančias priemones asmenims, atsakingiems už agresijos aktą Kerčės sąsiauryje ir Juodojoje jūroje“.

Anot pranešimo, ministerija oficialiai kreipėsi į Migracijos departamentą, kad į nacionalinį nepageidaujamų asmenų sąrašą būtų įtraukti asmenys, kurie „tiesiogiai dalyvavo vykdant agresijos aktą prieš Ukrainos karinius laivus“, taip pat Rusijos karinės vadovybės atstovai.

URM pranešime spaudai nurodė, kad šių asmenų veiksmai šiurkščiai pažeidžia tarptautinę teisę ir kelia rimtą grėsmę tarptautiniam ir Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Rusija praėjusį mėnesį Kerčės sąsiauryje užėmė tris ukrainiečių karinio laivyno laivus ir sulaikė jų įgulas. Be to, Kijevas apkaltino rusus varžant laivų judėjimą šiuo sąsiauriu, jungiančiu Azovo ir Juodąją jūras.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Magyla

Gal ir Putiną, gaujos vadeivą, pagaliau įtraukėt į juodąjį sąrašą? Ne? Tai Kremlius teisus, tokiu sąrašu galit pasivalyti užpakalį.

kokie ten sąrašai, skelbkim karą iškart

manau

Tai jau net nebejuokinga. Marazmatikai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS