Lietuva įves sankcijas V. Janukovyčiui ir jo bendražygiams (atnaujinta) | Diena.lt

LIETUVA ĮVES SANKCIJAS V. JANUKOVYČIUI IR JO BENDRAŽYGIAMS (ATNAUJINTA)

  • 11

Lietuva uždraus atvykti į šalį už smurtą Kijeve atsakingiems Ukrainos pareigūnams, be to, neatmetama galimybės ateityje pritaikyti tokias sankcijas Rusijos pareigūnams, pirmadienį pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Lietuva vienašališką sąrašą paskelbs, stringant jo derinimui Europos Sąjungos (ES) mastu. Ministras BNS patvirtino, kad sąraše bus nušalintas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius.

"Mes įvesime nacionalines vizų ribojimo sankcijas Ukrainos pareigūnams, atsakingiems už smurtą Kijeve. Jei ateityje situacija negerės ir toliau eskaluosis, neatmesčiau tokių sankcijų ir Rusijos pareigūnų atžvilgiu", - BNS sakė ministras po Europos Sąjungos (ES) ministrų susitikimo.

ES ministrai prieš kelias savaites sutarė, kad bus įvesti vizų ribojimai ir įšaldytas turtas tiems ukrainiečiams, kurie kaltinami ėmęsi smurto prieš protestuotojus. Demonstracijoms prieš valdžią peraugus į neramumus praėjusį mėnesį Kijeve žuvo apie 100 žmonių.

L.Linkevičius neslėpė nusivylimo, kad ES iki šiol nepatvirtino konkretaus sąrašo: "Mano požiūriu, tai vyksta per lėtai".

Dėl Rusijos agresijos Krymo regione į posėdį pirmadienį susirinkę ES užsienio reikalų ministrai bendrame pareiškime pasmerkė "aiškų Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimą" ir perspėjo, kad ES ir Rusijos santykiams gresia pavojus, jei Maskva nenutrauks įtampos Ukrainos eskalacijos.

Tačiau galutiniame pareiškime neliko perspėjimų dėl ginklų embargo, kurios buvo žiniasklaidoje cituotame pareiškimo juodraštyje.

Pasak L.Linkevičiaus, ES taip pat pasiuntė signalą, kad bus daroma pauzė derybose dėl bevizio režimo su Rusija, tuo pačiu metu sutelkiamas dėmesys tokioms deryboms su Ukraina.

Ministro teigimu, ES taip pat sveikina Ukrainos Vyriausybę, kad ši nepasidavė Rusijos provokacijoms.

"Pagyrėme, kad Ukraina nepasidavė Rusijos provokaciniams veiksmams, tai nusipelnė tam tikros pagarbos", - sakė ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

poiuytrewq

tas pats,jei lietuvele,ivestu sankcijas pries kupranugarius...:)

video

kas dar nera mates....https://www.youtube.com/watch?v=LH25R9xCrNs

Jadzike

tai tu kalta,kad Vytukas dabar Briuselio kotleta kramto...Kokia tu negailestinga....Nu,negalima skriausti vieni kitu.Patriotai taip nedaro.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS