Lietuva nepripažins Valstybės Dūmos rinkimų Kryme | Diena.lt

LIETUVA NEPRIPAŽINS VALSTYBĖS DŪMOS RINKIMŲ KRYME

  • 5

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) trečiadienį pareiškė nepripažinsianti Kryme rengiamų Rusijos Valstybės Dūmos rinkimų, nes laiko šį pusiasalį aneksuota Ukrainos dalimi.

„Nepaisant vėliau seksiančio bendro šių rinkimų vertinimo, jau dabar principingai pareiškiame, kad rinkimus Kryme laikome neteisėtais ir jų rezultatų nepripažinsime“, - rašoma URM pareiškime.

Jame teigiama, kad rinkimų į Rusijos Valstybės Dūmą organizavimas Kryme – tai dar vienas grubus Ukrainos teritorinio vientisumo ir suvereniteto pažeidimo atvejis. Ministerija sako remianti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos sprendimą ir Europos Sąjungos valstybių narių sutarimą nesiųsti rinkimų stebėtojų į Krymą.

„Tai atspindi nuoseklią tarptautinės bendruomenės poziciją Krymo okupacijos ir neteisėtos jo aneksijos prie Rusijos nepripažinimo klausimu“, - teigiama pareiškime.

URM taip pat įspėja dėl nuolatinių Rusijos bandymų persekioti Krymo gyventojus, nesutinkančius remti okupacinės Rusijos politikos ir dar kartą paragino Rusiją nutraukti Krymo aneksiją.

Rusija Krymą aneksavo 2014 metais po to, kai Kijeve buvo nuverstas Maskvos remtas prezidentas Viktoras Janukovyčius. Dėl Krymo aneksijos Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos yra įvedusios sankcijas įvairiems Rusijos pareigūnams ir verslininkams.

Rinkimai į Rusijos Valstybės Dūmą vyks šį sekmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Jurgis

O kas ta Lietuva pripažįsta,v is as pasaulis šaiposi,o ir kur Lietuvos laisvės dokumentai kad ji laisva juokas ir šlykštu klausytis supuvusios pasaulio sprogo,d ebilų valdžia

manau lietuviu tauta

pripazino krymo totoriu apsisprendima ,gerbia totorius uz tai , NEPRIPAZINO LIETUVOS URM su visais proankiskais lietuvos chameleonais

ka sako lietuviskos dvasios?

Kazin kada DEMOKRATAI NUZUDYS kandidata i Amerikos prezidentus pona TRAMPA?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS