Lietuva nepripažįsta Rusijos surengtų vietos valdžios rinkimų Kryme | Diena.lt

LIETUVA NEPRIPAŽĮSTA RUSIJOS SURENGTŲ VIETOS VALDŽIOS RINKIMŲ KRYME

  • 6

Lietuva pirmadienį pareiškė, kad nepripažįsta Rusijos surengtų vietos valdžios rinkimų aneksuotame Krymo pusiasalyje ir Sevastopolyje.

„Smerkiame Rusijos tebevykdomą neteisėtą Krymo ir Sevastopolio okupaciją ir aneksiją bei laikome tokių „rinkimų“ organizavimą dar vienu sistemingu veiksmu, pažeidžiančiu 2014 metų kovo 27 dienos Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos rezoliuciją (...) dėl Ukrainos teritorinio vientisumo, ir tarptautinės teisės normas“, – teigiama Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

„Lietuva toliau visapusiškai ir nuosekliai įgyvendins neteisėtos Krymo ir Sevastopolio okupacijos ir aneksijos nepripažinimo politiką“, – rašoma jame.

Lietuva dar kartą paragino Rusiją nutraukti Krymo pusiasalio aneksiją, išvesti karines pajėgas iš Ukrainos teritorijos ir gerbti tarptautinės teisės normas.

Balsavimas Kryme surengtas, kai visoje Rusijoje buvo renkama regionų valdžia.

Šis Ukrainai priklausantis pusiasalis buvo aneksuotas 2014 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Faktas

Krymui ir Rusijao nusispjauti ant Liatuvos politikų paistalų ir propagandos. Šunys loja karavanas rieda.

///////////

cha ha ha ....tai taip ir rasykit ....nesutinka linkevicius su azubaliu is URM ,,,,o visa Lietuva PRIPAZYSTA rinkimus ..cia Krime gyvenanciu krymo totoriu reikalas , o ne kazkokiu tai ablauchu is lietuvos pasmirdejimai tuo ,klausimu...

Absurdas

Rinkimai... Cha cha cha...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS