Lietuva pasirašo sutartį su Vietnamu dėl asmenų deportavimo | Diena.lt

LIETUVA PASIRAŠO SUTARTĮ SU VIETNAMU DĖL ASMENŲ DEPORTAVIMO

  • 1

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas trečiadienį pasirašo sutartį tarp Lietuvos ir Vietnamo, leisiančią sparčiau deportuoti nelegaliai į šalį atvykusius asmenis.

Hanojuje viešintis E. Misiūnas sutartį pasirašys ankstų trečiadienio rytą Lietuvos laiku.

Dokumentas yra kur kas aktualesnis Lietuvai, nes lietuviai į Vietnamą nemigruoja.

Su nelegalių migrantų iš Vietnamo problema Lietuva susidūrė visais savo nepriklausomybės metais, tačiau pastaruoju jų srautas į šalį buvo nepastovus.

Pasieniečių duomenimis, 2015 metais iš Lietuvos buvo deportuoti 374 vietnamiečiai, užpernai išsiųsti 210 asmenų, 2017 metais – 85 žmonės, o šiais metais – 122 nelegalūs migrantai.

Lietuva sugebėjo deportuoti vietnamiečius ir iki šiol, tačiau procesas buvo kur kas sudėtingesnis.

Anot pasieniečių, Lietuvoje sulaikomi vietnamiečiai įvairiai „gudrauja“ – jie nepateikia su savimi būtinų turėti dokumentų, būna užtušavę titulinį paso puslapį ar prisistato nepilnamečiais.

Sutartis numato šalių teises ir pareigas piliečių išsiuntimo procese. Lietuva tikisi, kad taip jis taps sklandesnis.

Nelegalūs migrantai iš Vietnamo per Lietuvą į Vakarų Europą vyksta iš Baltarusijos arba Latvijos, o ten jie patenka iš Rusijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

keista

deportuot be sutarties ne kaip,kaip atvyko ir is kur kirto siena turetu gryst i ten,bet aplinkines valstybes skersa deda,todel sienu 'pazeidejai' lieka cia,beda, silpna ta Lietuva ir jos sienu apsauga ,niekas nesiskaito.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS