Lietuva renka prezidentą: galutinis rinkėjų aktyvumas | Diena.lt

LIETUVA RENKA PREZIDENTĄ: GALUTINIS RINKĖJŲ AKTYVUMAS

Sekmadienį Lietuvoje baigėsi perrinkimo siekiančio dabartinio šalies vadovo Gitano Nausėdos ir premjerės Ingridos Šimonytės dvikova dėl prezidento posto. Antrajame rinkimų ture piliečiai dalyvavo pasyviau nei prieš penkerius metus – iš viso savo rinkiminę valią pareiškė 49,61 proc. rinkėjų, skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

20 valandos VRK duomenimis, sekmadienį prie balsadėžių atėjo 38,58 proc. piliečių. Dar 11,03 proc. gyventojų rinkimuose dalyvavo iš anksto.

Prieš penkerius metus per antrąjį prezidento rinkimų turą aktyvumas siekė 53,43 procento.

Aktyviausi rinkėjai – Palangos savivaldybėje

Aktyviausia sekmadienį vykusiuose rinkimuose buvo Palangos miesto savivaldybė, kurioje balsavo 67,21 proc. rinkėjų. Pasyviausia – Visagino savivaldybė. Ten savo balsą atidavė tik kiek daugiau nei ketvirtadalis – 26,75 proc. – balsavimo teisę turinčių gyventojų.

Balsavimas rinkimų apylinkėse prasidėjo 7 valandą ryto. Rinkėjai buvo laukiami iki 20 valandos vakaro.

Dėl šalies vadovo posto antrajame ture, kaip ir prieš penkerius metus, varžėsi perrinkimo siekiantis šalies vadovas G, Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė I. Šimonytė.

Tąkart, VRK duomenimis, suskaičiavus biuletenius iš visų rinkimų apylinkių, nugalėtoju tapo G. Nausėda, surinkęs 65,68 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje likusi I. Šimonytė sulaukė 33,04 proc. palaikymo.

Daugiausiai palaikymo antrajame ture G. Nausėda sulaukė Šalčininkų rajone

Šalčininkų rajone absoliuti dauguma – 90 proc. – rinkėjų balsavo už antrai kadencijai perrinktą prezidentą G. Nausėdą, rodo sekmadienį skelbiami pirminiai VRK duomenys.

Anot jų, čia G. Nausėdą palaikė 10,1 tūkst. arba 90,05 proc. rinkimų teisę turinčių atėjusių balsuoti gyventojų.

Pirmajame ture šalčininkiečiai daugiausiai balsavo už mediko Eduardo Vaitkaus kandidatūrą.

Antrajame ture nuo šio rajono rinkėjų nedaug atsiliko Kalvarijos savivaldybės gyventojai – už dabartinį prezidentą ten balsavo 89 proc. rinkėjų.

Bene daugiausia – 98 proc. – rinkėjų paramos G. Nausėda sulaukė Kelmės rajone, Gailių rinkimų apylinkėje, ir Pakruojo rajone, Pamūšio apylinkėje.

Nemažoje dalyje apylinkių įvairiuose regionuose jį palaikė per 90 proc. atėjusiųjų balsuoti.

Konservatorių keltai premjerei I. Šimonytei pavyko laimėti tik maždaug trečdalyje sostinės apylinkių, visur kitur Lietuvoje pirmavo G. Nausėda.

Pirminiais VRK duomenimis, už dabartinį šalies vadovą antrajame ture balsavo beveik 75 proc. rinkėjų, už Vyriausybės vadovę – beveik 24 procentai.

GALERIJA

  • Lietuva renka prezidentą: galutinis rinkėjų aktyvumas
  • Lietuva renka prezidentą: galutinis rinkėjų aktyvumas
  • Lietuva renka prezidentą: galutinis rinkėjų aktyvumas
  • Lietuva renka prezidentą: galutinis rinkėjų aktyvumas
  • Lietuva renka prezidentą: galutinis rinkėjų aktyvumas
J. Elinsko/ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Ji jeturejo vilciu. Nauseda surinko 77% :))

O dar sakydavo kad Lukashenka negali surinkti 80% nes tai ne demokratiski skaiciai :)))). Visur kyso media durniu ausys…

na

man irgi nei vienas nei antras lygus nuliui, kur tai matyta vienas laksto į Ukrainą bučiuoja vėliavą, kitas žinodamas kas Bortusevičius atsiveda į Seimą...ir kiekvieną dieną skalambinimas apie ukrainą gatavi į kelnes prika...o realybė tokia, kad Lietuvoje visas Ukrainos jaunimas ne kariauja, bet čia atvykę nei dirba tik išsišiepę slampinėja po parduotuves perka brangiausiais prekes irsiunčia į Ukrainą. Nematau gražios nuostabios savo šalelės Lietuvos oi nematau...

tai

gal truputi geriau nei koks vegele ungurys ar karosas visi jie plaukioja mutnoji baloji o sis gi irgi statytinis svabu bei ursuliu nuodijanciu visa svieta pagal sionsatanystine programa ir ateiviu tehnologijas ruzvelto pasirasytas leidziant grobt zmones ir gyvulius dar 1945 bet buvo slepiama delto ir nuzude kenedy o siandien nusitaike ji visa planeta ka ir stebime tik apsvaigintas narkjaunimas to nemato ir tik 1 Dievas gali isgelbet dali zmoniu kurie supranta ir tyki Juo -''-;;-;;-
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS