Lietuva sveikina Izraelį 70-ųjų nepriklausomybės metinių proga | Diena.lt

LIETUVA SVEIKINA IZRAELĮ 70-ŲJŲ NEPRIKLAUSOMYBĖS METINIŲ PROGA

  • 0

Izraeliui švenčiant 70-ąsias nepriklausomybės metines, Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė linki šiai valstybei taikos, vienybės ir klestėjimo.

Ketvirtadienį prezidentės spaudos tarnybos išplatintame pranešime pažymima, kad tiek Lietuva, tiek Izraelis šiais metais mini reikšmingas sukaktis, kurios ypač brangios abiejų tautų piliečiams.

Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva vertina Izraelio žmones kaip gerai pažįstamus, artimus ir Lietuvai svarbius partnerius, su kuriais lietuvius sieja daug bendrų interesų, tikslų ir projektų. Ji taip pat teigia, kad Lietuva džiaugiasi aktyvia žydų bendruomene šalyje.

„Prezidentė išreiškė viltį, kad trečią dešimtmetį skaičiuojantis valstybinis Lietuvos ir Izraelio dialogas ir šimtmečius siekiantis abiejų tautų bendradarbiavimas ir toliau augs“, – sakoma pranešime.

Minint 70-ąsias Izraelio nepriklausomybės metines, Vilniaus miesto savivaldybė savo ruožtu sumanė specialiai apšviesti sostinės tiltus. Nuo trečiadienio vakaro iki ketvirtadienio saulėlydžio trys centriniai sostinės tiltai nušviečiami mėlyna spalva, pranešė savivaldybė.

„Izraelis – drąsos ir atkaklumo pavyzdys visoms pasaulio šalims ir tautoms. O Vilniaus ryšys su šia šalimi ir jo žmonėmis yra ypač ryškus ir gilus. Sostinėje ir šiandien gyvas žydiškas paveldas – miesto senojoje dalyje žydų kultūros, architektūros, meno ir net virtuvės pėdsakai lydi kiekviename žingsnyje, todėl su džiaugsmu sveikinu mums draugišką Izraelio valstybę su svarbia sukaktimi“, – teigia sostinės meras Remigijus Šimašius.

1948 metais, praėjus 3 metams po Antrojo pasaulinio karo ir baigiantis Didžiosios Britanijos mandatui Palestinoje, buvo paskelbta Izraelio valstybė.

„Linkiu Izraelio žmonėms taikos, saugumo, nuolatinės gerovės bei visokeriopos sėkmės. Lietuva labai vertina partnerystę su Izraeliu. Glaudūs Lietuvos ir Izraelio ryšiai sėkmingai prisidėjo nuosekliai vystant labai draugiškus ir intensyvius mūsų šalių santykius. Mes labai džiaugiamės Lietuvos žydų indėliu kuriant Izraelio valstybę. Esu įsitikinęs, kad mūsų puikus bendradarbiavimas - tiek dvišaliu, tiek ir tarptautiniu lygmenimis - ir toliau vyks abipusio supratimo dvasioje ir taip stiprins ryšius tarp mūsų žmonių“, - rašoma premjero sveikinime Izraelio vyriausybės vadovui Benjaminui Netanyahu.

Premjeras S. Skvernelis pakvietė Izraelio kolegą aplankyti Lietuvą, šiais metais švenčiančią savo nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS