Prezidentė susitiko su didžiausios EP frakcijos vadovu | Diena.lt

PREZIDENTĖ SUSITIKO SU DIDŽIAUSIOS EP FRAKCIJOS VADOVU

Prezidentės Dalios Grybauskaitės ir Lietuvoje viešinčio Europos liaudies partijos (ELP) frakcijos Europos Parlamente pirmininko Manfredo Weberio susitikime daug dėmesio skirta bendroms pastangoms užkirsti kelią išorės piktavališkiems bandymams paveikti ES žmonių valią ir kištis į demokratinį rinkimų procesą.

Susitikimas su Europos Parlamento Europos centro dešinąsias politines jėgas vienijančios frakcijos vadovu surengtas likus mėnesiui iki Europos Parlamento rinkimų.

Lietuvos vadovės teigimu, Europa išgyvena daugybę iššūkių, kurie gali ugdyti piliečių nepasitikėjimą politikais ir skatinti jų pažeidžiamumą populistinei retorikai. Todėl šiuo metu kaip niekada svarbu tvirtai ginti bendrąsias europietiškas vertybes, kurios yra ilgametės gerovės ir saugumo Europoje pagrindas.

Kaip praneša prezidentės spaudos tarnyba, prezidentė taip pat pabrėžė, jog užsitęsęs „Brexitas“ neturi sutrikdyti ES institucijų, taip pat ir Europos Parlamento, darbo bei sprendimų priėmimo teisėtumo, todėl, kaip buvo sutarta per paskutinį Europos Vadovų Tarybos posėdį, Didžioji Britanija turės surengti Europos Parlamento rinkimus.

Susitikime ketvirtadienį kalbėta ir Europos saugumo bei gynybos klausimais. Pasak Lietuvos vadovės, Europos Sąjunga, nedubliuodama NATO, o papildydama ir kurdama pridėtinę verte, turi stiprinti karinį mobilumą, tam skiriant tinkamą finansavimą iš naujojo septynmečio ES biudžeto, didinti kibernetinį saugumą ir kovą su priešiška propaganda bei dezinformacija.

GALERIJA

  • Prezidentė susitiko su didžiausios EP frakcijos vadovu
  • Prezidentė susitiko su didžiausios EP frakcijos vadovu
  • Prezidentė susitiko su didžiausios EP frakcijos vadovu
  • Prezidentė susitiko su didžiausios EP frakcijos vadovu
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

///////

Kubiliaus Grybauskaites lygio konservatmeslavabalis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS