Lietuvos ambasadoriumi Latvijoje Vyriausybė siūlo V. Lastauską | Diena.lt

LIETUVOS AMBASADORIUMI LATVIJOJE VYRIAUSYBĖ SIŪLO V. LASTAUSKĄ

  • 0

Vyriausybė siūlo ambasadoriumi Latvijoje skirti Valdą Lastauską.

Ministrų kabinetas trečiadienį pateikė diplomato kandidatūrą prezidentui.

Planuojama, kad naujas pareigas V. Lastauskas pradės eiti gruodžio 1 dieną ir pakeis vasarą kadenciją baigusį ambasadorių Artūrą Žurauską.

Teisininko išsilavinimą turintis V. Lastauskas dirbti Užsienio reikalų ministerijoje pradėjo 1991 metais, vėliau kurį laiką dirbo versle, dėstytojavo, 2005 metais grįžo į diplomatinę tarnybą, 2011–2013 metais jis buvo Užsienio reikalų ministerijos, 2013–2014 metais – Energetikos ministerijos kancleris, vėliau ėjo Lietuvos ambasadorius Azerbaidžane pareigas.

Pats V. Lastauskas teigė, jog Latvija ne tik geografine, bet ir politine ir vertybine prasme yra „artima kaimynė“, bet diplomatinė patirtis rodo, jog dirbti su kaimynais yra netgi sudėtingiau, nei su tolesnėmis valstybėmis.

Jis sako, jog jo prioritetai bus „ir toliau palaikyti strateginę partnerystę su Latvijos respublika“, nepamiršti kultūrinės, ekonominės diplomatijos, skirti dėmesio energetikos ir transporto klausimams.  

Ambasadorius Lietuvoje skiria ir atleidžia prezidentas užsienio reikalų ministro siūlymu, Seimo Užsienio reikalų komiteto ir Vyriausybės pritarimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS