Lietuvos atstovė pirmą kartą vadovaus ESBO rinkimų stebėjimo misijai | Diena.lt

LIETUVOS ATSTOVĖ PIRMĄ KARTĄ VADOVAUS ESBO RINKIMŲ STEBĖJIMO MISIJAI

  • 0

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinės Asamblėjos viceprezidentė Vilija Aleknaitė-Abramikienė paskirta vadovauti Turkijos prezidento rinkimų stebėjimo misijai.

ESBO vadovo pareigas šiuo metu einantis Šveicarijos užsienio reikalų ministras Didier Burkhalteris (Didjė Burkhalteris) konservatorę V.Aleknaitę-Abramikienę skyrė misijos specialiąja koordinatore. Tokioms pareigoms Lietuvos delegacijos ESBO atstovas nominuotas pirmą kartą, pažymima parlamentarės biuro išplatintame pranešime.

Specialusis koordinatorius vadovauja bendriems ESBO Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių tarnybos, ESBO Parlamentinės Asamblėjos ir Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos deputatų posėdžiams. Jis taip pat atsakingas už stebėjimo misijos išvadas.

V.Aleknaitė-Abramikienė sako, jog „patikėtomis pareigomis ne tik parodytas didelis pasitikėjimas, tačiau kartu uždėta nemaža atsakomybė“. Lietuvos atstovės ESBO teigimu, „Turkija yra itin sudėtingame regione: nereikia pamiršti, jog šalia yra Sirija, o ne taip toli - nesutarimų ir grupuočių skaldomas Irakas, - šie ir kiti faktoriai kelia grėsmę pačiai Turkijai“.

Parlamentarė pažymi dėsianti visas pastangas, kad tarptautinės bendruomenės pozicija pirmųjų tiesioginių Turkijos prezidento rinkimų atžvilgiu būtų kuo vieningesnė.

Turkija, kurios prezidento rinkimų pirmasis turas vyks rugpjūčio 10 dieną, pastaraisiais metais skelbiasi įgyvendinanti rinkimų sistemos reformas. ESBO, savo ruožtu 2011 metais vykdžiusi Turkijos parlamento rinkimų stebėjimo misiją, atskleidė su reformomis susijusių ir nerimą keliančių tendencijų, tarp jų – ir išraiškos laisvės ribojimų.

Nuo 1993 metų daugiau kaip 5000 ESBO parlamentarų ir personalo darbuotojų stebėjo kiek daugiau nei 130 rinkim ų, vykusių 30 šalių

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS