Lietuvos ir Lenkijos parlamentarai Druskininkuose aptars saugumo situaciją | Diena.lt

LIETUVOS IR LENKIJOS PARLAMENTARAI DRUSKININKUOSE APTARS SAUGUMO SITUACIJĄ

  • 17

Lietuvos ir Lenkijos parlamentarai sekmadienį Druskininkuose renkasi į pasitarimą saugumo ir užsienio politikos klausimais.

Čia dvi dienas vyks Lietuvos ir Lenkijos seimų nacionalinio saugumo ir gynybos bei užsienio reikalų komitetų narių susitikimas.

Pasak Lietuvos Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko Žygimanto Pavilionio, numatomos neformalios keturių parlamentinių komitetų vadovybės konsultacijos.

„Nutarėme susitikti apsvarstyti ne tik paskutinės minutės klausimus prieš Vilniaus viršūnių susitikimą, kur bus padaryti galimai lemtingi, istoriniai sprendimai dėl Švedijos, Ukrainos, mūsų pačių gynybos, bet ir pasitarti dėl mūsų pačių dar glaudesnio bendradarbiavimo karinio, saugumo ir gynybos srityse“, – BNS sakė Ž. Pavilionis.

Anot jo, blogėjanti saugumo situacija Baltarusijoje verčia „aptarti variantą B, kad liktų variantas A“, tartis dėl bendrų veiksmų.

„Kaip sakė vienas lenkų kolega, būtent šis laikas yra geriausias stiprinti ryšius, nes vėliau gali būti, jog net neturėsime laiko suderinti laikrodžių, gali būti per vėlu juos derinti, jei kas nors įvyks“, – teigė Lietuvos parlamentaras.

Anot jo, taip pat labai svarbu užsitikrinti saugumo politikos tęstinumą po parlamento rinkimų tiek Lenkijoje, tiek Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

seklys Morka

Bijūnas tas - tai pats save pristatęs Povelnionis.

Bijūnas

Ž. Povilionis laikytinas vienu aktyviausiu ir produktyviausiu užsienio politikos ir šaudyllinės diplomatijos virtuozų. Jei turime NATO konferenciją Vilniuje - tai didele dalimi Ž. Povilionio ir L. Linkevičiaus nuopelnas. Nemenkinkime tautiečių pastangų, būkime katalikais.

?

ar Kubos mafija dalyvaus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS