Lietuvos ir Lenkijos prezidentai telefonu aptarė „Wagner“ lėktuvo katastrofos pasekmes | Diena.lt

LIETUVOS IR LENKIJOS PREZIDENTAI TELEFONU APTARĖ „WAGNER“ LĖKTUVO KATASTROFOS PASEKMES

  • 12

Lietuvos ir Lenkijos prezidentai Gitanas Nausėda ir Andrzejus Duda (Andžejus Duda) penktadienį telefonu aptarė „Wagner“ lėktuvo katastrofos pasekmes, regiono saugumo klausimus.

„Lenkijos ir Lietuvos Prezidentai aptarė „Wagner“ grupuotės, kuriame galimai skrido grupuotės lyderiai, sudužimo pasekmes“, – nurodoma šeštadienį išplatintame Prezidentūros pranešime.

Anot pranešimo, šalių vadovai taip kalbėjo apie regiono saugumo klausimus bei Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimą, aptarė keliamus tikslus 2024 metų NATO viršūnių susitikimui Vašingtone.

Pasak Prezidentūros, Lietuvos ir Lenkijos vadovai sutarė drauge ir toliau siekti Ukrainos pakvietimo į Aljansą.

Praėjus lygiai dviem mėnesiams po „Wagner“ samdinių maišto Rusijoje, trečiadienį prie Tverės sudužo su šia grupe susijęs privatus lėktuvas ir žuvo 10 lėktuve buvusių žmonių, įskaitant, kaip manoma, grupuotės vadovą Jevgenijų Prigožiną.

Kol kas informacija apie J. Prigožino žūtį nėra galutinai patvirtinta.

Kremlius penktadienį griežtai atmetė gandus, kad užsakė nužudyti privačios karinės bendrovės „Wagner“ bosą J. Prigožiną.

Rusijos pareigūnai pranešė pradėję tyrimą dėl oro eismo taisyklių pažeidimų, tačiau apie galimas incidento priežastis nekalba.

Lietuvos ir Lenkijos duomenimis, Baltarusijoje šiuo metu yra apie 4 tūkst. „Wagner“ samdinių, dalis jų – arti Lietuvos ir Lenkijos sienų. Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas tvirtina, kad samdinių skaičius gali siekti ir iki 4,5 tūkstančio.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

to kaunas

Nu ir iš kur tu asile išlindai su ta savo pliarza komuniste Kas darosi su tais lietuvos idijotais jam reikia blinkės o kiek metu ta tavo kaimo sena merga sedejo seime ir valdė pamainom su konservais ka čia mali šūda kauno debile

Istorijos vadoveliose

Teip ir bus parasyta.ZYYYYMUS AMERIKIETISKO -GERLO-POLITINIO KANKANO SOKEJAI,GASTROLIAVO EUROPOJE V.V.PUTINO LAIKAIS.

Stie

Tsakant,PRUNZAN-DENTAI puikiai isreklamavo WAGNER,Amaryno,Britu samdiniai liks be darbo.A tai daba jau ramiai galem miegot,LIETUVA,PSEPANSTVA jau niekas neokupos?Vargsai smegenu driskiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS