Lietuvos ir Lenkijos vyriausybės planuoja bendrą posėdį | Diena.lt

LIETUVOS IR LENKIJOS VYRIAUSYBĖS PLANUOJA BENDRĄ POSĖDĮ

Lietuvos ir Lenkijos ministrų kabinetai kitų metų pradžioje turėtų surengti bendrą posėdį, antradienį pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

„Sutarėme pakelti mūsų bendradarbiavimą dar į kitą lygmenį“, – sakė premjeras po susitikimo su Vilniuje apsilankiusiu Lenkijos ministru pirmininku Mateuszu Morawieckiu (Mateušu Moraveckiu).

„Džiaugiuosi, kad Lenkijos ministras pirmininkas pritarė galimybei surengti abiejų vyriausybių bendrą vyriausybės posėdį kitų metų pradžioje“, – pridūrė S. Skvernelis.

Jo teigimu, Lietuvos ir Lenkijos vyriausybių santykiai šiuo metu yra geriausi per visą istoriją.

Lietuvos ir Lenkijos santykiai ėmė šiltėti prieš porą metų. Svarbus lūžis įvyko 2017-aisiais, kai sutartį dėl krovinių vežimo geležinkeliais tarifų pasirašė „Lietuvos geležinkeliai“ ir Lenkijos įmonė „Orlen“, valdanti naftos perdirbimo gamyklą Mažeikiuose.

Lenkija savo ruožtu siekia Lietuvos paramos ginče su Europos Sąjungos institucijomis, kurios Varšuvai grasina sankcijomis dėl teismų reformos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

pagaliau

Senai reikėjo pradėti normalų bendradarbiavimą su kaimyninėmis šalimis, nuo to šalis tik išloštų... ne kaip ponia dalia ,nesugebėjo net į Latviją nuvykti,,, tokia GĖDA

Šliaxta

Mūsų plikbajoriai susinervuos. Išsiaiškinkit ar tiek pat vagia lenkijoje ir pasižiūrėkit, kaip lenkų pensininkai nemokamai važiuoja visu viešuoju transportu. Gal ikvėps.

Tai

Unija pasirašykit. Kissa kam jum suverenitetas jus vistiek fantazijos neturite:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS