Lietuvos ir Nyderlandų diplomatijos vadovai aptarė bendradarbiavimo perspektyvas | Diena.lt

LIETUVOS IR NYDERLANDŲ DIPLOMATIJOS VADOVAI APTARĖ BENDRADARBIAVIMO PERSPEKTYVAS

  • 4

Penktadienį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su Nyderlandų diplomatijos vadovu Stefu Bloku telefonu aptarė svarbiausius dvišalio ir tarptautinio bendradarbiavimo klausimus, sakoma pranešime.

Ministras padėkojo Nyderlandams už šalies indėlį stiprinant Lietuvos saugumą. „Mes labai vertiname Nyderlandų karių dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų batalione, oro policijos misijose bei bendrose karinėse pratybose. Tai yra labai svarbi solidarumo išraiška“, – sakė ministras G. Landsbergis.

Ministrai sutarė, kad svarbu toliau remti demokratinius procesus Baltarusijoje ir dėti pastangas, kad atsakingi už represijas prieš taikius protestuotojus būtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Ministras G. Landsbergis pažymėjo, kad Lietuvos interesas yra turėti laisvą ir demokratišką kaimyną.

Ministrai aptarė ir santykius su Rusija. „Kol Rusija nepakeis elgesio bei neįgyvendins savo tarptautinių įsipareigojimų, yra labai sunku kalbėti apie santykių pokyčius“, – sakė ministras G. Landsbergis.

Ministras akcentavo paramos Rytų partnerystės šalims svarbą. Pokalbio metu taip pat aptarti veiksmai kovojant su COVID-19 (koronaviruso) pandemija, svarbiausi NATO darbotvarkės klausimai bei teisinės valstybės principo įgyvendinimas Europos Sąjungoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rasa

Geros zinios, tokiu visada laukiu! G.Landsbergio darbu sekme visada tikejau ir tikiu.

Žiūriu ir bijau

pagalvot ką Broileris gali ,,priskaldyt"

KLP

šlobė idiotams iš durnyno
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS