Lietuvos pilietė Minske bus teisiama dėl šnipinėjimo, URM tvirtina teikianti pagalbą | Diena.lt

LIETUVOS PILIETĖ MINSKE BUS TEISIAMA DĖL ŠNIPINĖJIMO, URM TVIRTINA TEIKIANTI PAGALBĄ

  • 3

Lietuvos pilietė Elena Ramanauskienė Baltarusijoje bus teisiama dėl šnipinėjimo, praneša šios šalies žiniasklaida.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija teigia, kad jai situacija žinoma, moteriai teikiama pagalba.

„Situacija mums žinoma, teikiame konsulinę pagalbą“, – ketvirtadienį BNS teigė užsienio reikalų ministro atstovė Paulina Levickytė.

Baltarusių naujienų portalas nashaniva.com skelbia, kad Lietuvos pilietė Elena Ramanauskienė kaltinama šnipinėjimu, jos bylos nagrinėjimas Minsko teisme turėtų vykti birželio 3-iąją uždaruose posėdžiuose.

Pagal šiuos kaltinimus numatyta atsakomybė – laisvės atėmimas nuo trejų iki septynerių metų.

Kada Lietuvos pilietė buvo sulaikyta, nepranešama.

Vyriausiosios rinkimų komisijos portale esančioje anketoje nurodoma, kad E. Ramanauskienė 2019 metais kandidatavo su visuomeniniu rinkimų komitetu „Už Druskininkus su Ričardu Malinausku“. Ji anksčiau dirbo sanatorijoje „Belorus“.

Kaip skelbia naujienų portalas „15min“, moteris Baltarusijos pareigūnų galėjo būti sulaikyta pernai, kai vyko atgal į Lietuvą iš Baltarusijos, kur lankė savo šeimos narius.

Portalui susisiekus su E. Ramanauskienės šeima, pastarieji nurodė nuo platesnių komentarų susilaikantys, prašė gerbti šeimos privatumą.

Pernai vasarą baltarusių žiniasklaida skelbė, kad dėl šnipinėjimo Lietuvai bus teisiamas buvęs sanatorijos „Belorus“ Druskininkuose vyriausiasis gydytojas Andrejus Kobelis. Jį Baltarusijos KGB (Valstybės saugumo komitetas) sulaikė 2022 metų pabaigoje.

URM primena rekomendaciją Lietuvos piliečiams nevykti į Rusiją ir Baltarusiją suintensyvėjus šių valstybių institucijų priešiškiems ir provokaciniams veiksmams prieš lietuvius, esančius ar laikinai atvykusius į minėtas šalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

skaitytojas

Sitiem seniem perdylom visas pasaulis potensialus agresorius ,,jau ir bunkeriu prisistate po zeme ir vistiek juos puola ale kad ir turistai is ano pasaulio , dreba bet koky uzsieniety pamate , bo tas gali ir su dantu krapstuku nuzudyt ????

Faktas

Lietuvos režimas sulaikė Cechanovskaja ir neleidžia į Baltarusija susitikti su vyrų. Už nuopelnus Baltarusijai ji būtų dosniai apdovanota

Derinkit

Su Cicanafskaja dabar

SUSIJUSIOS NAUJIENOS