Lietuvos prezidentas su Europos kolegomis išsakė paramą naujajai Moldovos prezidentei | Diena.lt

LIETUVOS PREZIDENTAS SU EUROPOS KOLEGOMIS IŠSAKĖ PARAMĄ NAUJAJAI MOLDOVOS PREZIDENTEI

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda kartu su Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos ir Slovakijos prezidentais išsakė paramą naujajai Moldovos vadovei Maiai Sandu (Majai Sandu).

„Mes, Lietuvos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos ir Slovakijos prezidentai, sveikiname M. Sandu, inauguruotą Moldovos prezidente“, – sakome septynių Europos valstybių vadovų pareiškime, kurį išplatino Prezidentūra.

Anot jo, „M. Sandu Moldovos piliečiai, kurie tikisi pokyčių, ambicingesnės reformų darbotvarkės, demokratijos ir glaudesnių ryšių su Europos Sąjunga, suteikė tvirtą mandatą“.

Europos valstybių lyderiai M. Sandu reiškia visapusę paramą ir remia „jos pastangas sustiprinti demokratinėmis vertybėmis, pagrindinėmis laisvėmis ir teisinės valstybės principais pagrįstų reformų įgyvendinimą“.

„Palaikome prezidentės M. Sandu siekį Moldovoje sukurti veiksmingą demokratinę sistemą, kuri atspindėtų Moldovos piliečių valią. Esame pasirengę dalytis turima reformų ir europinės integracijos patirtimi, kuri galėtų prisidėti prie Moldovos Respublikos klestėjimo ir gerovės kelyje į Europos Sąjungą“, – sakoma pareiškime.

Palaikome prezidentės M. Sandu siekį Moldovoje sukurti veiksmingą demokratinę sistemą.

Buvusi Pasaulio banko ekonomistė, pasisakanti už glaudesnius santykius su Europos Sąjunga, M. Sandu lapkritį vykusiuose Moldovos prezidento rinkimuose netikėtai įveikė buvusį prorusišką valstybės vadovą Igorį Dodoną.

Moldovos prezidento rinkimai buvo laikomi referendumu dėl šios Rytų Europos valstybės, esančios tarp Ukrainos ir Rumunijos, dviejų skirtingų ateities perspektyvų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kurgine

mes remiam visus kuriuos remia amerika

Mmmmmm

Ca sovietinis metodas visur kisti savo trigrasi vaidyti gera samarieti. Nesvarbu kat savo kieme dauk problemu .

tempk Maja y Ruminiska vergija

visus moldovos aborigenus ykisus y raukus visiems po vaivorykstine veliavele................
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS