Lietuvos vadovai sveikina Daniją Konstitucijos dienos proga | Diena.lt

LIETUVOS VADOVAI SVEIKINA DANIJĄ KONSTITUCIJOS DIENOS PROGA

  • 0

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pirmadienį pasveikino Daniją nacionalinės šventės – Konstitucijos dienos – proga.

„Vertinu stiprėjančius dvišalius ryšius tarp mūsų šalių. Esame šalys bendramintės daugelyje sričių ir mus sieja tos pačios vertybės bei tikslai tarptautinėje bendruomenėje“, – rašoma G. Nausėdos sveikinime.

Prezidentas padėkojo Danijos karalienei Margaritai II už šalies indėlį stiprinant NATO rytinį flangą.

„Rusijai tęsiant brutalų karą prieš Ukrainą, tikiu, kad tarptautinė bendruomenė ir toliau nuosekliai teiks paramą už savo laisvę, teritorinį vientisumą ir bendras europines vertybes kovojančiai Ukrainai ir jos žmonėms“, – rašoma prezidento sveikinime.

Didžiuojuosi, kad šiandien mūsų valstybės išlieka ištikimos bendriems laisvės ir demokratijos idealams.

Nacionalinės šventės proga G. Nausėda Karalienei, Karališkajai Šeimai ir šalies žmonėms palinkėjo geros sveikatos, stiprybės ir visokeriopos sėkmės.

„Noriu išreikšti padėką už draugiškus Lietuvos ir Danijos santykius bei puikų bendradarbiavimą Europos Sąjungoje ir NATO. Didžiuojuosi, kad šiandien mūsų valstybės išlieka ištikimos bendriems laisvės ir demokratijos idealams ir glaudžiai bendradarbiauja siekdamos kurti į ateitį orientuotą Europą bei tvarią taiką mūsų žemyne ir už jo ribų“, – rašoma I. Šimonytės sveikinime.

Pasak jos, Danijos indėlis stiprinant NATO priešakines pajėgas Baltijos regione rodo tvirtą įsipareigojimą ginti bendras vertybes.

Savo ruožtu V. Čmilytės-Nielsen sveikinime Danijos parlamentui linkėjo iš Konstitucijos semtis įkvėpimo dirbant parlamentinį darbą

„Dar kaip ypač svarbų formatą išskirčiau regioninį – Šiaurės ir Baltijos valstybių – matmenį. Esu tikra, kad ir toliau bendromis diskusijomis ir vizitais stiprinsime regioninį bendradarbiavimą, nukreiptą saugoti ir puoselėti demokratijos vertybes“, – teigiama Seimo pirmininkės sveikinime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS