M. Adomėnas grįžta į konservatorių frakciją Seime | Diena.lt

M. ADOMĖNAS GRĮŽTA Į KONSERVATORIŲ FRAKCIJĄ SEIME

Parlamentaras Mantas Adomėnas po metų sugrįžta į opozicinių konservatorių frakciją Seime.

„Apsisprendžiau priimti Gabrieliaus Landsbergio kvietimą ateiti į jų frakciją suprasdamas, kad racionaliai konservatyviai dešinei reikia telkti jėgas ir stiprinti intelektualinį potencialą laukiančių politinių iššūkių akivaizdoje“, – feisbuke ketvirtadienį parašė Seimo narys.

M. Adomėnas frakciją paliko pernai vasarą, kai buvo pašalintas iš partijos už ryšius su koncernu „MG Baltic“.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas G. Landsbergis BNS patvirtino, kad frakcija pritarė M. Adomėno sugrįžimui: „Frakcijos sprendimas – priimti“.

Prisijungus M. Adomėnui, antra pagal dydį Seime konservatorių frakcija išaugo iki 35 narių.

Šis politikas iš partijos buvo pašalintas žiniasklaidai paskelbus apie jo liudijimą „MG Baltic“ politinės korupcijos bylą tyrusiems pareigūnams. Jame M. Adomėnas teigė, kad „MG Baltic“ palaikė jo kandidatūrą 2015 metų konservatorių pirmininko rinkimuose, nes jo dalyvavimas galėjo „atimti“ balsų iš G. Landsbergio.

M. Adomėnas sprendimą jį pašalinti iš partijos vadino neteisingu ir tikino partijos pirmininko rinkimuose dalyvavęs savarankiškai ir šio sprendimo su niekuo nederinęs.

Parlamentaras ketvirtadienį sakė suprantantis, kad frakcijoje „yra nepatenkintų mano grįžimu“, bet padėkojo G. Landsbergiui už įvertinimą ir pasitikėjimą.

Pastaruosius metus M. Adomėnas dirbo Mišrioje Seimo narių grupėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

jeronimas

ten tokiem dundukam ir vieta

Koservai yra

Arigantiški urodai iš kuntskameros. FreakShow

pagramdukas

sis pagramdukas nei ugnyje dega, nei vandenyje skesta," as nuo babuskos pabegau as nuo dieduskos pabegau" ir laimingas sugrizau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS