M. Adomėnas: Lietuva tikisi aktyvaus Irako bendradarbiavimo migracijos valdymo klausimais | Diena.lt

M. ADOMĖNAS: LIETUVA TIKISI AKTYVAUS IRAKO BENDRADARBIAVIMO MIGRACIJOS VALDYMO KLAUSIMAIS

  • 0

Trečiadienį politinių konsultacijų metu užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas su Irako užsienio reikalų viceministru Nizaru Al-Khairallah aptarė dvišalį ir daugiašalį bendradarbiavimą, Artimųjų Rytų regiono aktualijas ir migracijos keliamus iššūkius, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Viceministras M. Adomėnas dėkojo Irakui už sustabdytus Irako oro linijų skrydžius į Baltarusiją ir pabrėžė, kad būtinas tolesnis Lietuvos ir Irako institucijų bendradarbiavimas migracijos valdymo, teisėsaugos, pasienio pareigūnų mokymų ir kitais klausimais.

„Lietuva yra pasirengusi dalintis savo žiniomis ir patirtimi įvairiose srityse, ypač sienų apsaugos ir kovos su nusikalstamumu. Svarbu, kad Irakas aktyviai bendradarbiautų vykdant Irako piliečių grąžinimą į jų kilmės šalį. Neteisėtos migracijos stabdymas ir migrantų grąžinimas yra viena iš sričių, turime dirbti kartu, todėl kviečiame į Lietuvą vizito Irako pasienio pareigūnus ir Irako konsulinį pareigūną nuolatiniam darbui Lietuvoje", – sakė viceministras.

Viceministrai taip pat sutarė plėtoti tarpparlamentinius ryšius, švietimo mainus ir palaikyti aktyvų dialogą dėl bendradarbiavimo tarptautinėse organizacijose (Lietuva remia ES ir Irako bendradarbiavimo stiprinimą).

Kalbant apie Irako vaidmenį Artimųjų Rytų regione, viceministras M. Adomėnas palankiai įvertino Irako užsienio politiką, pastangas imtis mediatoriaus vaidmens regione ir pasveikino Iraką sėkmingai surengus Bagdado regioninę konferenciją.

Susitikime daug kalbėta apie artėjančius parlamento rinkimus spalio 10 d., kurie svarbūs Irako žmonėms, regiono šalims ir tarptautinei bendruomenei.

Viceministras M. Adomėnas dvišalio bendradarbiavimo klausimus aptarė ir su Irako Ministro Pirmininko kabineto vadovu Raedu Juhi bei Irako perkeltųjų asmenų ir migracijos viceministru Karenu Alnori.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS