M. Lingė sako vertinantis frakcijos pasitikėjimą, tikisi komandinio darbo | Diena.lt

M. LINGĖ SAKO VERTINANTIS FRAKCIJOS PASITIKĖJIMĄ, TIKISI KOMANDINIO DARBO

Konservatorių į Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) vadovus siūlomas Mindaugas Lingė sako vertinantis frakcijos pasitikėjimą ir tikisi į komitetą sugrąžinti komandinį darbą.

„Vertinu frakcijos pasitikėjimą. (...) Tai nėra pareigos, kurių siekiau ar projektavau, bet pareiga komiteto darbą organizuoti taip, kad pateisinčiau tiek frakcijos pasitikėjimą, kad grįžtų komandinis darbas ir kad turėtume vieningą Seimo, Vyriausybės politiką“, – antradienį Seime žurnalistams sakė M. Lingė.

Jis taip pat teigė, kad siektų daugiau vadovauti diskusijoms, o ne susitapatinti su komitetu.

„Pirmiausia turėtume turėti pokalbį pačiame komitete, komiteto valia turi būti išreikšta, tai dar nenoriu užbėgti įvykiams už akių, bet komitetas nėra vien pirmininkas ir turėtų atsispindėti daugiau moderacinio vaidmens funkcijoje, bet nebūtinai, kad asmuo susitapatintų su komitetu. Turbūt čia yra pagrindinis tikslas“, – sakė M. Lingė.

Šiuo metu Socialinių reikalų ir darbo komitetui (SRDK) vadovaujantis parlamentaras teigė tikintis, kad BFK jam pavyks rasti bendrus sutarimus tarp valdančiųjų ir opozicijos.

„Teko dirbti komitete, kuris turi šešis ir šešis (opozicijos ir valdančiųjų narius – BNS), ir mes tuos susitarimus rasdavome. Manau, kad ir šiomis aplinkybėmis veikiant, kai turime panašias proporcijas, kad pavyks rasti ir su kolegomis kitame komitete reikalingus sprendimus“, – sakė M. Lingė.

Komiteto narys iš Darbo partijos frakcijos Vytautas Gapšys teigė su naujuoju pirmininku besitikintis konstruktyvaus darbo.

„Žiūrėsim, ar sugebės išlaikyti gerą santykį opozicijos ir valdančiųjų bendro darbo. Iššūkių yra, manau, kad tų temų yra tikrai likusių, žiūrėsim, tikimės bendradarbiavimo“, – žurnalistams Seime sakė V. Gapšys.

Pasak jo, M. Lingė turi SRDK vadovavimo patirties ir tai gali būti pozityvu, tačiau „kartelė užkelta aukšta“.

„Kartelė užkelta yra tikrai aukšta, nes BFK kartu su Mykolu Majausku dirbo labai produktyviai, turėjome nemažai parlamentinės kontrolės veiksmų“, – sakė V. Gapšys.

Konservatoriai BFK vadovą deleguoja vietoje Mykolo Majausko, kuris paliko frakciją ir paskelbė atsistatydinantis iš komiteto pirmininko posto, kai buvo pašalintas iš partijos už su Vyriausybe nesuderintus siūlymus dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų.

M. Lingė sakė, jog būtų sudėtinga įsivaizduoti M. Majauską kaip eilinį narį BFK komitete. Anot jo, Seimas apsispręs dėl kvotų, tačiau tai padaryti būtų sudėtinga ir techniškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Oi netikęs šitas

,,hitlerjugendas" permirkęs landzbergyno smarve ir tobulai iškalęs visas jų metodikas. Meluot-imituot-klastot... O jo žodžiai apie komandinį darbą automatiškai meta mintį apie naujo moralinio terorizmo Lietuvos visuomenei planavimą. Paklausykit paGugl'inę kaip ir ką šitas lingis šneka - grynas Tvarto produktas

Zemaitis

Nebeturi konservai rimtu politiku ir ne tik konservai... Geda ziureti, kokie sedi musu valstybes valdzioje ir dar "postringauja"... :)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS