M. Majauskas pasitraukė iš konservatorių frakcijos Seime: per prievartą mylimas nebūsiu | Diena.lt

M. MAJAUSKAS PASITRAUKĖ IŠ KONSERVATORIŲ FRAKCIJOS SEIME: PER PRIEVARTĄ MYLIMAS NEBŪSIU

Buvęs konservatorius Mykolas Maujauskas ketvirtadienį pranešė, jog traukiasi iš valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos (TS-LKD) Seime.

„Vakar sulaukiau frakcijos vadovybės prašymo pasitraukti iš TS-LKD frakcijos. Suprantu, kad per prievartą mylimas nebūsiu. Todėl šiandien frakcijos seniūnei įteikiau atitinkamą prašymą“, – išplatintame pranešime teigė parlamentaras.

Vėliau Seime žurnalistams komentuodamas savo sprendimą M. Majauskas sakė sulaukęs TS-LKD frakcijos seniūnės pavaduotojo Jurgio Razmos skambučio su tokiu raginimu, po to, kai paskelbė kandidatuosiantis į Vilniaus merus.

Jis sakė Seime dirbsiantis „neturėdamas įsipareigojimų politinėms bendruomenėms“.

Suprantu, kad per prievartą mylimas nebūsiu. Todėl šiandien frakcijos seniūnei įteikiau atitinkamą prašymą.

Iš partijos praėjusią savaitę išmestas M. Majauskas antradienį pranešė ketinantis dalyvauti kitąmet vyksiančiuose Vilniaus mero rinkimuose.

Konservatoriai antradienį turėjo svarstyti klausimą dėl M. Majausko narystės frakcijoje, tačiau gavę pareiškimą dėl pasitraukimo, pasak konservatorių seniūnės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės, jį patvirtinto „be jokių diskusijų“.

Konservatorių frakcijos vadovė taip pat teigė, kad M. Majausko žingsnis kandidatuoti į Vilniaus merus „dramatiškai pakeitė situaciją“, ir net iki šiol jį užstoję frakcijos kolegos, „kurie turėjo atlaidesnį požiūrį, keitė savo retoriką“.

Klausiama, kaip tai įtakos valdančiosios koalicijos darbą, jos narių skaičiui sumažėjus iki 73 atstovų, R. Morkūnaitė-Mikulėnienė pastebėjo, kad valdantieji pastaruosius porą metų gyvena „trapioj situacijoj“.

„Nemanau, kad dramatiškai bus kažkokių pokyčių (koalicijoje), svarbiausiais kausimais mes visada ieškom platesnio palaikymo“, – sakė konservatorių seniūnė.

Ji taip pat pakartojo, kad kitą savaitę konservatoriai išrinks kandidatą vadovauti Biudžeto ir finansų komitetui (BFK), ir be Justo Džiugelio yra svarstomos dar kelios kandidatūros – dabar Socialinių reikalų ir darbo komitetui vadovaujantis Mindaugas Lingė, Andrius Vyšniauskas.

M. Majauskas praėjusią savaitę buvo pašalintas iš partijos už su Vyriausybe nesuderintus siūlymus dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų.

Iš partijos praėjusią savaitę išmestas M. Majauskas antradienį pranešė ketinantis dalyvauti kitąmet vyksiančiuose Vilniaus mero rinkimuose.

Pasitraukus M. Majauskui, didžiausia Seimo valdančioji frakcija sumažėjo iki 49 atstovų, o valdančiosios koalicijos narių skaičius – iki 73 atstovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Sėkmės Majauskai,

esi tikras konservatorius,pirmyn!

D.

"Ėjimas žirgu", kaip sako šachmatininkai. Tik ar konservatoriams pavyks šiuo spektakliu gauti sostinės mero kėdę, parodys laikas ir Vilniaus žmonės ( jei dar turi smegenų... )....

Pilnametes merginas mylintis,

o tai- gerai; ambicingas, pragmatiškas šiknius - tokių reikia.Sėkmės!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS