Pavyko iš antro karto: Marijampolės taryba patvirtino du vicemerus | Diena.lt

PAVYKO IŠ ANTRO KARTO: MARIJAMPOLĖS TARYBA PATVIRTINO DU VICEMERUS

Marijampolės savivaldybės taryba penktadienį patvirtino du vicemerus – socialdemokratą Artūrą Visockį ir „valstietį“ Paulių Marozą.

Administracijos direktoriumi patvirtintas tai pat socialdemokratas Karolis Podolskis, jo partijos kolega Valdas Tumelis paskirtas administracijos direktoriaus pavaduotoju. Abu vadovai buvo išrinkti į tarybą, todėl jau anksčiau atsisakė mandatų.

Išsirinkti vadovybę savivaldybės tarybai pavyko iš antro karto – per pirmąjį posėdį balandžio 23-iąją balsavimas dėl vicemerės kandidatūros žlugo, nors valdančioji socialdemokratų, „valstiečių“ ir „darbiečių“ koalicija turi absoliučią daugumą – 21 politiką iš 27.

Tuomet už į vicemeres siūlytos socialdemokratės Irenos Lunskienės kandidatūrą balsavo 13 politikų, tiek pat buvo prieš, rezultatą lėmė vienas susilaikęs asmuo.

Marijampolės taryboje dirba trylika Socialdemokratų partijos narių, tarp jų – meras. Tarybai taip pat priklauso septyni Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai, šeši Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovai bei vienas Darbo partijos narys.

Valdančiąją koaliciją sudaro socialdemokratai, „valstiečiai“ ir „darbietis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

as

..tai alga per puse dalinsis ar kaip?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS