A. Mazuronis sako nepritariantis „darbiečių“ krypčiai, spręs dėl ateities partijoje | Diena.lt

A. MAZURONIS SAKO NEPRITARIANTIS „DARBIEČIŲ“ KRYPČIAI, SPRĘS DĖL ATEITIES PARTIJOJE

Praėjusią savaitę atsistatydinęs Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis pirmadienį pareiškė nepritariantis bendražygių sprendimui nesijungti su Lietuvos regionų partija ir žada svarstyti savo ateitį „darbiečių“ gretose.

„Nepritariu nei pasirinktai krypčiai, nei tam, kad buvau posėdžio metu apkaltintas dėl visų partijos nesėkmių“, – BNS po Darbo partijos tarybos posėdžio sakė A. Mazuronis.

„Svarstysiu, kaip elgtis toliau“, – pridūrė jis.

„Darbiečiai“ taryboje nutarė su Regionų partija nesijungti ir spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose dalyvauti savarankiškai.

Anot laikinojo Darbo partijos lyderio Valentino Bukausko, partiečiai yra pasiryžę neišsivaikščioti ir įveikti nuosmukį po nesėkmingų prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimų.

Nepritariu nei pasirinktai krypčiai, nei tam, kad buvau posėdžio metu apkaltintas dėl visų partijos nesėkmių.

Seimo narys A. Mazuronis iš partijos pirmininko pareigų pasitraukė praėjusią savaitę, pareiškęs, jog taip prisiima atsakomybę už šių rinkimų rezultatus.

Be to, partiją neseniai paliko ilgametis jos narys, parlamentaras Viktoras Fiodorovas. Tokį sprendimą kiek anksčiau priėmė ir Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Pirmadienį apie pasitraukimą po daugiau nei dešimties metų organizacijoje paskelbė ir Darbo partijos Vilniaus skyriaus pirmininkas Mantas Stulgaitis.

„Pasakysiu atvirai ir nevyniodamas į vatą - nematau perspektyvos dalyvauti Seimo rinkimuose su tokiu atskiru juridiniu vienetu kaip Darbo partija, su Darbo partijos pavadinimu ir spalvomis“, – feisbuke rašė M. Stulgaitis.

„Praėjusią savaitę atsistatydino partijos pirmininkas, partiją paliko keli ryškesni veidai, partiją kurę jaunimo lyderiai. Yra ir daugiau priežasčių, bet tai nesvarbu“, – teigė jis ir pridūrė norintis tęsti politinę karjerą.

Birželį EP rinkimuose Darbo partija surinko 1,62 proc. balsų ir mandatų neiškovojo, gegužę tuometinis „darbiečių“ pirmininkas A. Mazuronis prezidento rinkimuose gavo 1,38 proc. balsų ir liko priešpaskutinis.

„Darbiečius“ neseniai supurtė teisėsaugos atliekamas tyrimas dėl galimo daugiau nei 500 tūkst. eurų įgijimo apgaule imituojant ir nevykdant EP narių padėjėjų darbo funkcijų. Dėl to buvo atliktos kratos „darbiečių“ būstinėje.

Vienintelis partijos atstovas EP yra kadenciją baigiantis buvęs politinės jėgos lyderis Viktoras Uspaskichas, susistabdęs narystę partijoje.

Liepos 20 dieną šaukiamas Darbo partijos suvažiavimas, jo metu bus išrinktas nuolatinis partijos pirmininkas, valdymo organai, bus patvirtintas sąrašas Seimo rinkimų daugiamandatėje apygardoje ir kandidatai vienmandatėse apygardose.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

to jo

tai kad prichvatizacijas ir žemgrobystes, ir net neklinojamą turtą kilnojamu pavertė, kai norėjo pakrantes ir tvartelius atsiimti, tai konservatoriai. A tie, blema, vis dar neišsibėgioja, parazitai Lietuvos.

Antanas

žiurkes bega

Jo

Kremliaus bandžiai atliko savo misiją, prichvatizacijom, žemgrobystėm, vokeliais, otkatais, juodąja buhalterija apvogė Lietuvos valstybę ir Tautą. Balius baigtas, kur vos namo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS