A. Mazuronis: A. Širinskienė sabotuoja koalicijos veiklą – pyksta dėl S. Skvernelio | Diena.lt

A. MAZURONIS: A. ŠIRINSKIENĖ SABOTUOJA KOALICIJOS VEIKLĄ – PYKSTA DĖL S. SKVERNELIO

Opozicinės Darbo partijos frakcijos narys Andrius Mazuronis mano, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakcijos narė Agnė Širinskienė negali susitaikyti su tuo, kad opozicijos lyderiu paskirtas ekspremjeras Saulius Skvernelis, todėl ji, pasak „darbiečio“, siekia sabotuoti koalicijos veiklą. Visgi jis nemano, kad dvi opozicinės frakcijos nutrauks koalicinį susitarimą, kadangi Darbo partijos frakcija į tokį A. Širinskienės elgesį neva nekreipia dėmesio.

„Mes suprantam, ką ponia Širinskienė daro ir ko ji siekia, tiesiog mums keista – net juoką kelia. Mes pasėdim frakcijoje, pasijuokiam, pasišypsome. Kažkaip reaguoti į tokius „marazmus“ nėra tikslo. Mes paklausom ir gerai. Tegul šneka žmogus, turi tokią teisę“, – „Žinių radijui“ penktadienį kalbėjo A. Mazuronis.

Kaip vieną iš A. Širinskienės puolimo prieš opozicijos koaliciją pavyzdžių „darbietis“ pateikia Seimo narės kreipimąsi į advokatūrą dėl praėjusią savaitę išviešintos informacijos apie Vytauto Gapšio ir „Grigeo Klaipėda“ ginančios advokatų kontoros „Glimstedt“ sąsajas. A. Mazuronis tokį „valstietės veiksmą“ vadina siekiu pakenkti opozicinių frakcijų santykiams.

„Taip, kaip elgiasi ponia Širinskienė pastarąsias dvi savaites, mūsų frakcijai yra visiškai nesuprantama, mes išvis nesuprantam, ko ji siekia ir ką ji bando padaryt santykiuose tarp tų dviejų opozicinių frakcijų. Mes su šypsena žiūrim į jos tokias desperacines iniciatyvas, kažkokiu būdu pakenkti santykiams tarp mūsų partijos lyderių ir dabartinio opozicijos lyderio“,– tvirtino A. Mazuronis, pridurdamas, kad opozicinių frakcijų sutarties dėl tokių pavienių „valstiečių“ veiksmų Darbo partija nutraukti neketina.

Mes suprantam, ką ponia Širinskienė daro ir ko ji siekia, tiesiog mums keista – net juoką kelia. Mes pasėdim frakcijoje, pasijuokiam, pasišypsome. Kažkaip reaguoti į tokius „marazmus“ nėra tikslo.

Pasak Darbo partijos frakcijos parlamentaro, pagrindinis tokio A. Širinskienės elgesio motyvas ir noras sabotuoti opozicinių frakcijų santykius yra nepasitenkinimas, kad opozicijos lyderiu tapo Saulius Skvernelis, o ne LVŽS pirmininkui Ramūnui Karbauskiui artimas Seimo narys.

„Tam tikra rezistencinė veikla iš tam tikrų „valstiečių“ atskirų narių siekiant sabotuoti bendrą koalicinį darbą, ji yra ir pakankamai aktyvi, kai kurie frakcijos nariai ar narės, labai artimos partijos lyderiui, negali susitaikyti su tuo, kad S. Skvernelis tapo opozicijos lyderiu“,– svarstė A. Mazuronis.

ELTA primena, kad kovo 23 d. Seimo opozicinės LVŽS ir Darbo partijos frakcijos pasirašė opozicinių frakcijų koalicijos susitarimą. Frakcijos sutarė, kad šią Seimo pavasario sesiją opozicijos lyderio postas priklausys „valstiečių“ frakcijai Seime. Opozicijos lyderiu LVŽS paskyrė ekspremjerą S. Skvernelį.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

kauniete

TU MAZURONI ESI TAUTAI NULIS SEIME PRISIPLAKĖLIS TUŠČIA VIETA NET GRAUDU KAD TOKIAM IŠGAMAI TAUTA MOKA PINIGUS

Kis

Mazuroni,nebuk turgine boba,o gal turi ta jausma?

Mama mia

Ką tas Mazuronis čia peza, nevykėlis, tegul toliau sėdi boboms po sijonais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS