Mero patarėjas valdžią išvadino „išgamomis ir padlomis“: į epitetus sureagavo ir I. Šimonytė | Diena.lt

MERO PATARĖJAS VALDŽIĄ IŠVADINO „IŠGAMOMIS IR PADLOMIS“: Į EPITETUS SUREAGAVO IR I. ŠIMONYTĖ

  • 306

Šiaulių mero patarėjas socialiniame tinkle premjerę ir visą Vyriausybę išvadino „išgamomis ir padlomis“. Netrukus į tokį politiko akibrokštą sureagavo ir pati Ingrida Šimonytė, praneša laida „Labas vakaras, Lietuva“.

„Perskaičiau, supratau, kad tai jo asmeninė nuomonė“, – tarstelėjo žurnalistų kalbintas Šiaulių meras Artūras Visockas.

Mero patarėjas Arnas Ilgauskas panašaus pobūdžio įrašus socialiniame tinkle skelbia jau netrumpą laiką. Kai žurnalistai bandė su šiuo politiku susisiekti norėdami paklausti, kodėl jis taip elgiasi, – išgirdo tik frazę: aš su jumis nebendrausiu.

Įraše buvo tokie žodžiai kaip: „padla“, „išgama“, „per mažai tokių žodžių jums, kurie esate susiję su vakcinomis ir sakote, kad jos yra saugios“. Ar pateisinamas toks kalbėjimas viešoje erdvėje?

Ritos Miliūtės feisbuko inf.

„Tokie žodžiai nepuošia, bet, šiuo atveju, pasikartosiu – nemanau kad jis čia kalba kaip sekretorius arba kaip pareigas einantis žmogus. Jis kalba ir išreiškia savo asmeninę nuomonę“, – sakė A. Visockas.

Paklaustas, ar pats sutinka su tokia kolegos nuomone, kuri yra palanki antivakseriams, ir ar valstybės tarnautojas apskritai gali dalytis tokia informacija, kuri nelabai sutampa su oficialia valstybės pozicija, Šiaulių meras sakė, kad apie valstybės poziciją geriau nekalbėti. „O jeigu kalbėčiau, tai aš taip pat ją pavadinčiau labai keista. Ji nėra panaši į norą valdyti pandemiją... Beje, kad visiems būtų ramiau – aš esu už skiepus, turiu ir trečią skiepą“, – kalbėjo jis.

Į A. Ilgausko pasisakymą sureagavo ir I. Šimonytė. Ji rašė: „Na, „padla“ dar tarsi nebuvau buvusi tituluota, dėl išgamos nepamenu. Bet čia, žinoma, tik Tautos nuomonė, kurią privalau gerbti ir vykdyti, nes visuotinai žinoma, kad epitetus klijuoju ir pasivardžiuoju tai aš, o Tauta tik sako, ką galvoja“.

LNK stopkadras.

A. Visockas atviras – apie tokią nuomonės raišką socialiniame tinkle su savo patarėju dar nesikalbėjo. Jis tarstelėjo, kad tokią premjerės reakciją vertina kaip pakankamai ramią ir teigė nežinantis, ar apskritai premjerei į tai reikėtų reaguoti.

Šiaulių meras teigė, kad A. Ilgauskas yra aukšto lygio teisininkas, išgliaudęs taip vadinamąją Menų inkubatoriaus bylą, kuri davė apie milijoną eurų naudos. Savivaldybėje jis dirba nuo 2019 metų kadencijos. Šiuo metu, pasak Šiaulių mero, pavaduotojas dirba per nuotolį. Ar kolega – skiepytas, A. Visockas teigė nežinantis, tačiau iš 260 žmonių, dirbančių savivaldybėje, neskiepyti yra keturi penki.

Rašyti komentarą
Komentarai (306)

Ggg

Šaunuolis

Ka Ka

O zurnaliugos bjaurūs padarelei.tik uzdavineja nevykusius klausimus.šaunuolis Šiaulių meras ir jo patarėjas geras.o šimone piš kaip sureagavo.o ko i zmoniu daugumos nuomone nesureaguoja.von is seimo tautos kenkeja

Neda

Bet juk Arno poste nėra įvardyta, kam adresuojami jo žodžiai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS