L. Linkevičius: sankcijos Baltarusijai – mažiausia, ką Europa gali padaryti | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS: SANKCIJOS BALTARUSIJAI – MAŽIAUSIA, KĄ EUROPA GALI PADARYTI

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius viliasi, kad Europos Sąjunga apsispręs dėl sankcijų ir teigia, kad tai mažiausia, ką Bendrija gali padaryti.

„Europos balsas buvo išgirstas, dabar metas apčiuopiamam, aiškiam veiksmui, ir mažiausia, ką galime padaryti, – paskelbti sankcijas. Tikiuosi, mūsų kolegos Europos Sąjungoje nepaliks ES nežinioje, nepadarys jos įkaite, nes metas veikti“, – pirmadienį prieš Užsienio reikalų tarybos posėdį Briuselyje žurnalistams sakė L. Linkevičius.

Jis pabrėžė, kad ES turėtų ne tik imtis sankcijų, bet ir remti pilietinę Baltarusijos visuomenę bei laisvą žiniasklaidą.

Ministras taip pat paragino atlikti nepriklausomą tarptautinį tyrimą dėl smurto ir prievartos prieš protestuotojus.

Tikiuosi, mūsų kolegos Europos Sąjungoje nepaliks ES nežinioje, nepadarys jos įkaite, nes metas veikti.

L. Linkevičius įspėjo, kad esama Baltarusijos valdžia „neturi moralinės teisės“ kalbėti žmonių vardu ir pasirašyti kokių nors susitarimų, bei pabrėžė, kad Rusijai turėtų būti pasiųsta aiški žinia nesikišti į šios šalies vidaus reikalus.

Ministrai Briuselyje pirmadienį diskutuoja dėl ES reakcijos į blogėjančią situaciją Baltarusijoje ir sieks patvirtinti ES tikslines sankcijas Baltarusijos pareigūnams, atsakingiems už taikių protestuotojų represijas ir suklastotus prezidento rinkimų rezultatus.

Lietuva anksčiau skelbė siūlysianti plėsti sankcionuojamų asmenų sąrašą.

Ministrai taip pat tarsis dėl paramos Baltarusijos pilietinei visuomenei ir ES-Baltarusijos santykių peržiūros.

Taip pat kelių valstybių narių prašymu taryboje bus aptarta žmogaus teisų padėtis Rusijoje ir ES reakcija į Rusijos opozicijos atstovo Aleksėjaus Navalno apnuodijimo atvejį, taip pat ir sankcijų galimybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Fox

Vargsai saules bimbalai, net neitrauke prezidento Lukasenkos i sankcijas. Tai maksimumas ka gali beisspausti ta es. Balsavau pries es ir tikiuosi dar pamatyti sito viso nesusipratimo es subyrejima.

Augis

Tikras gnyda, teisti ji už kėnkimą Lietuvai ir jos ekonomikai o taip pat ir tuos kas jį palaiko!

marinakosel toscka com

Lietuva Baltarusijos opozicijai turi suteikti Vilniaus kanceliarijos patalpas, kad jos pripažintų savo galią ir pašalintų Lukasencko administracijos darbuotojus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS