Ministrė: įvedus nepaprastąją padėtį, bus prašoma kariuomenės pagalbos | Diena.lt

MINISTRĖ: ĮVEDUS NEPAPRASTĄJĄ PADĖTĮ, BUS PRAŠOMA KARIUOMENĖS PAGALBOS

  • 0

Rusijai ketvirtadienį užpuolus Ukrainą, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, kad Lietuvoje sustiprinta valstybinės sienos apsauga. Pasak jos, šalyje įvedus nepaprastąją padėtį, saugumui užtikrinti gali būti pasitelkta ir kariuomenė.

„Vienas iš punktų yra kariuomenės pasitelkimas. Tikrai neįvardinsiu nei skaičiaus, nei kitų detalių, nes tai yra su saugumu susiję dalykai“, – ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Bilotaitė.

Ministrė akcentavo, kad apsauga sustiprinta tiek pasienyje su Baltarusija, tiek su Rusija.

„Mūsų sienos apsauga yra sustiprinta, reikėtų kalbėti ne tik apie sienos su Baltarusija, bet ir sienos su Rusijos Federacija. Yra aukščiausiame pasirengime visas saugumo lygmuo“, – teigė ji ir savo pasisakyme akcentavo, kad Lietuvai šiuo metu tiesioginės grėsmės nekyla.  

„Šiuo metu tiesioginės grėsmės mums nėra, tačiau turime būti pasiruošę, išlikti ramūs ir žinoti, kaip elgtis ištikus nelaimei“, – sakė A. Bilotaitė.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasirašė dekretą Dėl nepaprastosios padėties paskelbimo. 

Nepaprastoji padėtis šalyje įvedama dėl Rusijos Federacijos veiksmų, kurie kelia grėsmę pirmaeiliams Lietuvos Respublikos nacionalinio saugumo interesams, be kita ko, susijusiems su patikima valstybės sienos, sudarančios ir Europos Sąjungos išorinės sienos dalį, kontrole ir apsauga.

Gairės: Agnė Bilotaitė, kariuomenė, nepaprastoji padėtis, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS