Ministrui E. Misiūnui – aštrios prezidentės kritikos strėlės | Diena.lt

MINISTRUI E. MISIŪNUI – AŠTRIOS PREZIDENTĖS KRITIKOS STRĖLĖS

  • 3

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pareiškė, kad vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas turi aktyviau spręsti augančios imigracijos iššūkius ir mažiau dėmesio skirti kaltųjų paieškai ar pareigūnų keitimui.

„Už migracijos politiką galiausiai atsakingas ministras ir čia ieškoti kaltų ir stumdytis, ir manyti, kad nuimant vieną ar peikiant kitą galima išspręsti klausimus, tai tikrai taip nebus ir reikia rimtai apie tai galvoti, o tai reikėjo galvoti dar prieš metus“, – žurnalistams sakė prezidentė.

Ministras E. Misiūnas ne kartą yra kritikavęs Migracijos departamento vadovę Eveliną Gudzinskaitę dėl netinkamai atliekamo darbo, bet ji iš pareigų pati trauktis atsisako.

Migracijos departamentas yra sulaukęs kritikos, kad nesugeba susidoroti su augančiais imigrantų srautais, ypač iš Ukrainos.

E. Misiūnas sureagavo: kaltųjų neieškau

E. Misiūnas atsakė į ketvirtadienį jam pareikštą Prezidentės Dalios Grybauskaitės kritiką, raginančią mažiau dėmesio skirti kaltųjų paieškai ir pareigūnų keitimui, bet orientuotis į realių problemų sprendimą.

E. Misiūnas teigė, kad neieško kaltųjų ir toliau laikosi nuomonės, jog Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė nepakankamai gerai atliko savo darbą.

„Aš turiu priežasčių taip vertinti“, - pabrėžė E. Misiūnas.

E. Misiūnas teigė, kad migracijos problema Lietuvoje yra žinoma ir matoma. „Mes ieškome sprendimų, formuodami migracijos funkcijos vykdymo pertvarką. Taip, tai nėra lengvi sprendimai, yra išsiskyrusios dvi stiprios nuomonės, kur turėtų judėti imigracijos funkcija“, - kalbėjo E. Misiūnas.

Tačiau ministras prisipažino matantis ir savo spragų darbo veikloje. Anot jo, kol kas nepavyksta apsispręsti, kuria linkme reikėtų reformuoti migracijos funkcijos vykdymą Lietuvoje.

Po trečiadienį vykusio Migracijos departamento vadovės Evelinos Gudzinskaitės susitikimo su vidaus reikalų ministru, vertinusiu pastarosios darbą, Migracijos departamento vadovas nesikeičia. E. Gudzinskaitė nesutiko ir atmetė jai reiškiamus priekaištus, dėl nepakankamai kokybiško darbo, įgyvendinant migracijos politiką.

„Manau, kad aš, kaip migracijos srities ekspertė, esu labai reikalinga ir naudinga“, - kalbėjo E. Gudzinskaitė.

Tuo tarpu ministras E. Misiūnas yra kitokios nuomonės. Neslėpdamas, kad direktorės darbu yra nepatenkintas, teigė, jog nemažai priekaištų turi dėl jos, kaip lyderės ir strategės, darbo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Mindaugas. Velicka

Eimutis Misiunas yra teisus! As pats emigrantas nuo 2002m , LT - U.K.Jis argumentavo visas isskilusias problemas L.R Migracijos Departamente.Gerb.Eimantai , keiskite vadove , kuri nekompetetingai atlieka savo pareigas ir prisidengia ale laukimu reorganizacijos.Isivaizduokite , prie minusines temperaturos lauke, uzsienio pilieciai laukia eileje, kad uzsiregistruotu skubos tvarka patekimui i eile i Migracijos Departamento pastata.Migracijos Departamento vadove dirbdama ta darba jau nebe pirmi metai, apsimeta , kad siu problemu nepastebi ir piktybiskai ignoruoja, per diena priima iki 10 pilieciu.Cia toks ju pajegumas aptarnauti 10 pilieciu? Kur nurodyta kokiose L.R aktuose kiek konkreciai ipareigoti tarnautojai priimti uzsenieciu? Svarbiausia, jei jau tai kartojasi nnn kartu ir mato , kad eiles laukianciuju 05/h ryte , nemazeja o daugeja ,tai kodel to registracijos aparato desktopo su klaviatura neirenge iki siolei lauke?Kad uzsenieciai galetu gauti registracijos labeli bet kada?

Danas

Ka tas ministras sugeba,buves teisejas,tik teisti,vat ir dirba tik taip.o ,kad pajudinti smegenis kurybai,jas reikia visu pirma tureti.

lovys

kas jam tos streles jei zmogus sedi ne savo kedeje iesko kaltu visur tik va nemato kad pats nieko neveikia nebent sportuoja saleje ir vietoj pokalbio kviecia i sale kitus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS