N. Puteikis atsiprašo rinkėjų: reikia aukotis dėl viešojo intereso | Diena.lt

N. PUTEIKIS ATSIPRAŠO RINKĖJŲ: REIKIA AUKOTIS DĖL VIEŠOJO INTERESO

Į prezidentus kandidatuojantis Seimo narys Naglis Puteikis penktadienį patvirtino balsavęs ne už save, atsiprašė rinkėjų ir paragino juos balsuoti už kitus kandidatus – premjerą Saulių Skvernelį ir filosofą Arvydą Juozaitį.

Pasak jo, tai reikalinga tam, kad į antrąjį turą neišeitų ekonomistas Gitanas Nausėda.

„Aš balsavau ne už save, aš balsavau už kitą kandidatą ir raginu visus Lietuvos piliečius pasielgti taip pat“, – žurnalistams sakė Vilniuje išankstiniame balsavime dalyvavęs N. Puteikis.

„Aš atsiprašau savo rėmėjų ir savo balsuotojų, kurie rinko parašus, aš jiems labai dėkingas, bet gerbiamieji, (...) mes dabar turime aukotis, mes turime balsuoti ne už savo kandidatus, mano rėmėjai turi balsuoti ne už mane, mes turime balsuoti už viešąjį interesą ginančius kandidatus, mes turime balsuoti taip, kad neišeitų bankininkų atstovas į antrąjį turą“, – pridūrė jis.

Mes dabar turime aukotis, mes turime balsuoti ne už savo kandidatus, mano rėmėjai turi balsuoti ne už mane, mes turime balsuoti už viešąjį interesą ginančius kandidatus.

Parlamentaras pats neatskleidė, už ką balsavo, bet tvirtino tai padaręs remdamasis vertybėmis, o jas geriausiai atitinka S. Skvernelis ir A. Juozaitis.

„Raginu žmonės balsuoti pagal vertybes, nebalsuokite už skalbimo miltelių stiliaus bankų pinigais sukurtą reklamą“, – kalbėjo N. Puteikis.

Prezidento rinkimuose be N. Puteikio, G. Nausėdos, S. Skvernelio ir A. Juozaičio dalyvauja socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis, europarlamentarai Valentinas Mazuronis ir Valdemaras Tomaševskis, Seimo narys Mindaugas Puidokas, konservatorių iškelta parlamentarė Ingrida Šimonytė.

N. Puteikis taip pat patvirtino balsavęs už abiejuose referendumuose – dėl dvigubos pilietybės išplėtimo ir Seimo narių skaičiaus mažinimo.

„Valdžia turi pradėti diržų veržimąsi nuo savęs“, – sakė kandidatas apie referendumą dėl mažesnio Seimo.

Kalbėdamas apie pilietybės referendumą N. Puteikis tvirtino, kad lietuviai yra nekalti, jog algas mažinusi valdžia privertė juos emigruoti.

„Dviguba pilietybė yra nedidelis skolos grąžinimas“, – kalbėjo politikas.

Referendume dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo siūloma Konstitucijoje nustatyti 121 vietos parlamentą vietoje dabartinio 141.

Kitu referendumu siūloma išplėsti pilietybės institutą taip, kad Lietuvos pilietybės neprarastų „Lietuvos Respublikos pilietis pagal kilmę, įgijęs konstitucinio įstatymo nustatytus Lietuvos Respublikos pasirinktos europinės ir transatlantinės integracijos kriterijus atitinkančios valstybės pilietybę“. Šiuo metu dviguba pilietybė emigravusiesiems po nepriklausomybės atkūrimo leidžiama griežtesniais išimtiniais atvejais.

Rinkimų ir referendumų diena yra sekmadienis. Prezidento rinkimuose prireikus antrojo turo, jis vyktų gegužės 26 dieną.

GALERIJA

  • N. Puteikis atsiprašo rinkėjų: reikia aukotis dėl viešojo intereso
  • N. Puteikis atsiprašo rinkėjų: reikia aukotis dėl viešojo intereso
  • N. Puteikis atsiprašo rinkėjų: reikia aukotis dėl viešojo intereso
M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

PETRAS

MANIAU KAD TRUPUTI PAPLAUKES, BET NYKIAI BEVILTISKAS. KASTINI REIKIA SUKTI IS SVIEZIOS GRIETINES IR VISA LAIKA SUKTI I VIENA PUSE, O TU KAA DARAI?? LITUVOJE PASTEBIMAI BUVO SUMAZEJE KLOUNU--TIKTUM BET IR CIA REIKIA DAR PADIRBETI, siuo metu tik kikena..

Viktoras

Naglis Puteikis - politine prostitute!

Jau pirmame ture

Nugales Juozaitis.tada konservatoriu gaujai bus liudnos misios .teks atsakyti uz valstybiniu imoniu dalinima nemokamai .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS