Naujausia apklausa: G. Nausėda išlieka realiausiu kandidatu į prezidento postą | Diena.lt

NAUJAUSIA APKLAUSA: G. NAUSĖDA IŠLIEKA REALIAUSIU KANDIDATU Į PREZIDENTO POSTĄ

  • 68

Didelė dalis Lietuvos gyventojų dabartinį prezidentą Gitaną Nausėdą norėtų matyti antrąją kadenciją, rodo dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu bendrovės „Vilmorus“ kovą atlikta apklausa.

Kovo 15–23 dienomis vykusios apklausos metu, 40,2 proc. respondentų nurodė, kad, jų nuomone, geriausiai valstybei vadovauti tiktų G. Nausėda.

Antroje reitingų lentelės pozicijoje rikiuojasi prezidento rinkimuose dalyvausiantis advokatas Ignas Vėgėlė. Jį prezidentu matytų 10,6 proc. apklausoje dalyvavusių gyventojų.

Trečioje reitingų lentelės vietoje atsidūrė premjerė, konservatorių kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė. Anot apklausos, už ją rinkimuose kovo mėnesį buvo pasiruošę balsuoti 8,9 proc. apklaustųjų.

Apklausos metu respondentai paminėjo ir prezidento posto siekti ketinančius naujai įkurtos partijos „Nemuno aušra“ lyderį, Seimo narį Remigijų Žemaitaitį (5,1 proc.), Darbo partijos pirmininką Andrių Mazuronį (2,2 proc.), save kandidatu išsikėlusį gydytoją Eduardą Vaitkų (2 proc.) bei Laisvės partijos keliamą kandidatą Dainių Žalimą (2 proc.).

Taip pat 1,3 proc. respondentų nurodė, kad prezidento rinkimuose balsuotų už Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatą Giedrimą Jeglinską.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ reprezentatyvią gyventojų apklausą „Lietuvos ryto“ užsakymu atliko kovo 15–23 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (68)

Susipainiojot,durniukai,

konservatorių kandidatė - Šimonytė.Bet, lojat kaip šunys ,ant kiekvieno praeivio.

Stumia per prievartą.....

Nesekite pasakų......senas konservatorių triukas.....

Kęstas

Kaip mes gyvensime, jei jūs neišrinksite Landsbergius ir jų draugelius (tokius, kaip Stepukonis) į valdžią? Dabar jie rėkia, kad rusai puola, vaizduoja gelbėtojus ir traukia mūsų pinigus sau. Mes tai žinome, tuo paaiškiname viską - ir dvokiančius lauko tualetus Vilniaus gatvėse, ir asbesto stogus Vilniuje, ir skurdą, ir jokių perspektyvų Lietuvoje nebuvimą. O kai to paaiškinimo nebus? Juk dyrbti, reikės, dyrbti, sakau tau... Baisu. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS