Naujausia apklausa parodė, už kurią partiją tautiečiai balsuotų | Diena.lt

NAUJAUSIA APKLAUSA PARODĖ, UŽ KURIĄ PARTIJĄ TAUTIEČIAI BALSUOTŲ

  • 58

Partijų reitingo pirmojoje vietoje išlieka socialdemokratai, toliau jame – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, rodo antradienį paskelbta „Delfi“ užsakymu atlikta „Spinter tyrimų“ apklausa.

Į klausimą, už kurią partiją balsuotų, 14,5 proc. respondentų gegužę palaikė socialdemokratus (balandį – 17 proc.), TS-LKD palaikė 9,2 proc. (balandį 12 proc.), o „valstiečius“ – 8,8 proc. (balandį 9,9 proc.) respondentų.

Toliau reitinge – Liberalų sąjūdis su 6,8 proc. (balandį – 7,1 proc.), Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ su 6,6 proc. (7,3 proc.).

Į klausimą, kuris politikas ar visuomenės veikėjas geriausiai tiktų užimti ministro pirmininko pareigas, 8,9 proc. respondentų teigė, kad dabartinė premjerė Ingrida Šimonytė. Lyginant su balandžiu taip manančių buvo 3 procentiniais punktais mažiau.

Antroje vietoje – socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė su 8,8 proc. (balandį – 9,8 proc.), trečioje – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovas Saulius Skvernelis su 6,9 proc. (balandį – 7,5 proc.).

Paklausti, kaip vertina Vyriausybę, jog teigiamai ar greičiau teigiamai atsakė 23,4 proc. apklaustųjų (balandį – 32,3 proc.). Greičiau neigiamai ir neigiamai dabartinio Ministrų kabineto veiklą gegužę vertino 69,8 proc. (balandį – 62,5 proc.). Nežinančių arba į klausimą neatsakiusių buvo 6,8 proc. (balandį – 5,2 proc.).

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ 2023 metų gegužės 19–26 dienomis apklausė 1009 respondentus, kuriems buvo nuo 18 iki 75 metų. Taikytas kombinuotas apklausos metodas: 50 proc. telefoninės apklausos būdu, 50 proc. internetu.

Tyrimo rezultatų paklaida siekia 3,1 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (58)

Stsakymas tautai

Jei tauta nebalsuos tai valdys tie patys gal valstiecisi kurie senai ne valstieciai o zemvaldziu partija tik nedrysta pavadinimo pakeisti gal galvoja kad jais kas nors tiki net jotubyje du zulikai savo kanals atsidare karbaudkis su veryga net slykstu ziureti kaip jie laizosi pries rinkimus

Cia

Jus nesupratot cia apklausa partiju viduje partijos save apklausia ir paskelbia prie ko cia rinkejai vistiek puse neateina balsuoti jiem dzin kas valdo lietuva

Tauta

Taita nebalsuos nei uz viena partija uz partijas balsuoja tik pindosnikai su padpindosnikais Cia naujausia taitos apklausa
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS