Naujųjų Seimo narių turtai: penki milijonieriai, tuzinas neturi nė euro | Diena.lt

NAUJŲJŲ SEIMO NARIŲ TURTAI: PENKI MILIJONIERIAI, TUZINAS NETURI NĖ EURO

  • 7

Trijų būsimo Seimo narių skolos didesnės nei turtas, o dvylika nurodė, kad jų kišenėse buvo apvalus nulis eurų, rodo deklaracijos.

Trys Seimo nariai pernai valstybei nesumokėjo nė vieno euro pajamų mokesčio, rašo būsimų parlamentarų deklaracijas apžvelgęs portalas delfi.lt.

Anot jo, keliolika būsimojo Seimo narių  turi daugiau nei po 100 tūkst. eurų piniginių lėšų. Iš viso Seime – penki milijonieriai.

Naujame Seime turtingiausiu parlamentaru išliks Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, kurio deklaruotas turtas pernai siekė 24,3 mln. eurų. Be jo Seime bus dar keturi išrinktieji, kurių turtas perkopęs milijoną eurų: Antanas Guoga (16,8 mln. eurų), save išsikėlęs Valdemaras Valkiūnas (4,8 mln. eurų), Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis (1,5 milijono eurų) ir Liberalų sąjūdžio atstovas Kęstutis Glaveckas (1,47 mln. eurų).

Vidutiniškai vienas Seimo narys turi 478 tūkstančius eurų turto, tačiau šį vidurkį gerokai iškreipia du turtingiausi būsimi parlamentarai – R. Karbauskis ir A. Guoga dviese turi daugiau turto, nei visi kiti kartu sudėjus. Kaip rašo delfi.lt, atmetus šiuos du turtuolius, bendras Seimo būsimų narių turto vidurkis sumažėtų iki 189 tūkst. eurų.

Trys būsimo Seimo nariai deklaravo pernai Lietuvoje nesumokėję nei vieno euro pajamų mokesčio. Tai Jonas Pinskus, išrinktas su Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP), Laima Liucija Andrikienė (TS-LKD) ir Dalia Asanavičiūtė (TS-LKD). Dvi pastarosios parlamentarės dirbo ne Lietuvoje, tą nurodė deklaracijose.

J. Pinskus taip pat deklaravo pernai negavęs nė cento pajamų – vienintelis iš būsimųjų parlamentarų. „Nėra jokių klaidų todėl, kad aš kaip pasaulio čempionas gaunu rentą, nuo kurios nemoku jokių mokesčių, neapmokestinamosios pajamos“, – paaiškino būsimasis Seimo narys.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

minde

po 4 metu bus dar didesnis ubagynas su amznm skolom kurias sumokes kaimieciu vaikai naujieji vergai tokis lietuvos norejot/

Drogp

Neturėtų seime leist išvis pralobti Dabar eina tam kad ranką pakelt ir šiltai pasėdėt Pinigų prisikaupt Algos ne daugiau 1.5tūkst.jokių kanceliarinių Sėdi tai seimo viešbučiuose už dyką Kas čia per savivalda ubagų Lietuvoj Per tokius valstybė bus visąlaik subinėj

Anonimas

Reikėtų ivesti ne tik amžiaus , bet ie turto cenzą, kad dykaduoniai nepapultų į Seimą. Vietoj turo būtų galima deklaruoti sumokėtų mokescių minimumą. Pvz kokius 3-4 t. per metus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS