A. Navickas vadovaus Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijai | Diena.lt

A. NAVICKAS VADOVAUS SEIMO SAVIŽUDYBIŲ IR SMURTO PREVENCIJOS KOMISIJAI

Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininku išrinktas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Andrius Navickas.

Ketvirtadienį jo kandidatūrai komisijos nariai pritarė bendru sutarimu.

Pagal Seimo statutą, komisijos pirmininką ir jo pavaduotoją tvirtina Seimas.

Savižudybių ir smurto prevencijos komisijoje dirba 9 Seimo nariai: Domas Griškevičius, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Andrius Navickas, Tomas Vytautas Raskevičius, Jurgita Sejonienė, Linas Slušnys, Zenonas Streikus, Dovilė Šakalienė, Robertas Šarknickas.

V. Rakutis – Laisvės kovų istorinės atminties komisijos pirmininku

Seimo Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos pirmininku išrinktas Seimo narys prof. dr. Valdas Rakutis.

Pagal Seimo statutą, komisijos pirmininko kandidatūrai dar turi pritarti Seimas.

Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisija buvo sukurta siekiant užtikrinti Lietuvos valstybės istorinės atminties išsaugojimo ir perdavimo ateities kartoms funkcijas. Prie komisijos taip pat sudaroma Visuomeninė taryba, į kurią savo atstovus deleguoja registruotos asociacijos, taip pat  bendruomeninės organizacijos, savo veikla susijusios su pasipriešinimo sovietinei okupacijai kova.

„Būti išrinktam šios komisijos pirmininku man yra ne tik didžiulė garbė, bet ir atsakomybė. Susipažinus su ankstesnės kadencijos šios komisijos darbais, žinau tiksliai, ką galėtume tęsti ir ką norėčiau ir reikėtų keisti. Manau, kad komisija turėjo per daug veiklos krypčių, todėl būtina jos veiklas sujungti į tam tikras grupes, o grupėse sumažinti konkrečių, vykdomojo pobūdžio darbų,  pasiliekant daugiau koordinavimo, inicijavimo ir įstatymų leidžiamajai institucijai būdingas veiklas. Būtina sukurti efektyvias institucijų ir pilietinių iniciatyvų sistemas, derinančias profesinį išmanymą, patriotines nuostatas ir politinį diskretiškumą, kad mūsų darbai turėtų išliekamąją vertę“, – sako Seimo TS-LKD frakcijos narys V. Rakutis.

Išrinktasis komisijos pirmininkas – profesorius, mokslinę ir darbo patirtį istorijos, laisvės kovų ir karo istorijos srityse sukaupęs profesionalas.

Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijoje dirba 15 Seimo narių. Jos sudėtį lapkričio 24 d. patvirtino Seimas.

E. Pupinis ir E. Sabutis vadovaus Peticijų komisijai

Seimo Peticijų komisijos pirmininku išrinktas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Edmundas Pupinis, šios komisijos pirmininko pavaduotoju – Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narys Eugenijus Sabutis.

Ketvirtadienį nuo komisijos vadovų rinkimų savo darbą pradėjo naujos kadencijos Seime sudaryta nauja Peticijų komisija.

Pagal Seimo statutą, komisijos pirmininko ir komisijos pirmininko pavaduotojo kandidatūroms dar turės pritarti Seimas.

Peticijų komisijos sudėtį lapkričio 24 d. patvirtino Seimas. Joje dirba aštuoni Seimo nariai: Dalia Asanavičiūtė, Evelina Dobrovolska, Gintautas Kindurys, Česlavas Olševskis, Liuda Pociūnienė, Edmundas Pupinis, Eugenijus Sabutis, Juozas Varžgalys.

Energetikos komisijos pirmininku išrinktas J. Urbanavičius

Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisija pirmininku išrinko Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narį Justiną Urbanavičių.

Komisijos pirmininko kandidatūrą dar turės patvirtinti Seimas. Energetikos ir darnios plėtros komisijoje dirbs 13 Seimo narių.

Tarp jų – Kasparas Adomaitis, Vytautas Gapšys, Linas Jonauskas, Kęstutis Masiulis, Laima Nagienė, Arvydas Nekrošius, Audrius Petrošius, Jonas Pinskus, Paulius Saudargas, Lukas Savickas, Mindaugas Skritulskas ir Romualdas Vaitkus.

GALERIJA

  • Valdas Rakutis
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Sitas tikras konsevatorius visa biudzieta suvalgo :-)

Speju

Sitas tikrai seimo viesbutyje nakvoja.juk i joki auto netilptu,o krovininiai traukiniai salia seimo nepralekia

Anonimas

Nu tikras alah atbar konservu babajus :-)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS