A. Navys: nepasidaviau TS-LKD ultimatumui ir buvau išbrauktas iš partijos kandidatų į Seimą sąrašo | Diena.lt

A. NAVYS: NEPASIDAVIAU TS-LKD ULTIMATUMUI IR BUVAU IŠBRAUKTAS IŠ PARTIJOS KANDIDATŲ Į SEIMĄ SĄRAŠO

Atsargos pulkininkas Aurimas Navys praneša, kad buvo išbrauktas iš Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) reitingavimui skirto galimų kandidatų į Seimą sąrašo.

Karininko teigimu, taip nutiko, nes partijos prezidiumo pareikalautas, jis atsisakė stoti į partiją.

„Reitingavimui skirtame sąraše kažkodėl yra praleistas 143 numeris. Prie šio skaičiaus turėjo būti mano pavardė. Ji, partijos prezidiumo sprendimu, kaip matote, yra išimta. Taip nutiko, nes, kiek man yra žinoma, keleto labai įtakingų partijos narių dėka, likus kiek daugiau nei 6 valandoms iki birželio 14 d. gavau el. paštu pasiūlymą – arba stoti į partiją, arba būti išbrauktu iš partijos kandidatų į Seimą“, – šeštadienio vakarą savo „Facebook“ paskyroje rašė A. Navys.

Atsargos pulkininko nuomone, ultimatumą pateikę konservatoriai veikiausiai išsigando konkurencijos.

„Nesu toks jau žalias politikoje, kaip kažkam atrodo, manau, kad šiek tiek gaudausi jos žaidimuose po stalu. Suprantu, kad būtent to ir buvo iš manęs tikimasi – kad nestosiu į partiją, kad taip neva savo paties rankomis išsikasiu sau politinės karjeros duobę. Tokiu būdu, manau, šį prezidiumo sprendimą inicijavusių partiečių supratimu, buvo pašalinta konkurencija ir grėsmė“, – komentavo karininkas.

A. Navys tvirtina, kad toks elgesys demokratinėje šalyje veikiančiai partijai yra nesuprantamas ir labiau primena „KGB praktikas“.

Pasak jo, TS-LKD nepateikė pasiūlymo stotį į partiją, bet iškėlė ultimatumą.

„Be jokios abejonės, partijos prezidiumas sprendžia, ką ir kokiomis sąlygomis įtraukti į sąrašus, o ko ne. Tačiau man regisi, kad demokratines, lygias teises ir provakarietiškas vertybes pabrėžianti ir jų pagrindu veikianti organizacija, turėtų dėti visas pastangas, kad tai būtų realybė, ne regimybė“, – komentavo jis.

„Gal taip man tik atrodo, bet pasiūlymai nuo ultimatumų skiriasi tuo, kad pirmųjų atveju šnekasi abi pusės, antrųjų – tiesiog primetama savo valia“, – pabrėžė jis.

Savo „Facebook“ paskyroje A. Navys taip pat atskleidė, kad dėl šių reikalavimų laišku kreipėsi į partijos prezidiumo narius.

Sekmadienį TS-LKD partija renkasi į tarybos posėdį, kuriame konservatoriai ketina aptarti kandidatų sąrašo formavimą artėjantiems Seimo rinkimams bei tvirtinti kandidatūras vienmandatėse apygardose.

Rašyti komentarą
Komentarai (90)

skait.

TS- LKD narys Audronius Ažubalis negavo vienmandatės apygardos, sąraše tik 29. Gal dėl to,kad gina valstybinę lietuvių kalbą, kritikuoja Tautinių mažumų įstatymo projektą, kuriame galimai numatoma viešai vartoti ir nevalstybines kalbas, kelia mokyklų valstybine lietuvių kalba nesteigimo problemą Vilniaus rajone, piktinasi be leidimo pastatytu paminklu okuoacinei Lenkijos armijai krajovai Naujojoje Vilnioje?

Gal ir gerai

kad žmogus va atsistojo ir pasakoja nuoširdžiai kaip kas. Turim žinot kas iš tikrųjų dedasi tose partijose kurios kažkada buvo sąjūdžio širdis o dabar pavirto į kažkokius ant kriminalinių nusikaltimų ribos balansuojančius darinius. Manau viskas taip sumauta todėl, kad nėra tikrų, drąsių, dorų lyderių, ir partijose susibūrė tik dauguma tokių kurie nori naudos tik sau. Tauta ir Valstybė jiems skamba tuščiai..

> cha ha ha...

Ar vel kopustu rasalo per daug išgerei
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS